Engin ÖZMEN– Ali Can ZERAY- Mehmet YİRUN/EDİRNE, ÇORLU(Tekirdağ), () EDİRNE’de çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık, yaşamını yitiren Berkin Elvan için 5 kilometre yürüyerek AK Parti önünde eylem yaptı. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki eylemde ise göstericiler Atatürk Meydanı’nda Ak Parti bayrağı yaktı.

Edirne'de çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık 2 bin kişi I. Murat Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Parkı’nda toplandı. Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için sokağa çıkan kalabalık yaklaşık 5 kilometrelik yolu trafiğe kapatıp, hükümet aleyhinde sloganlar atarak yürüdü. Ellerinde Berkin Elvan'ın fotoğraflarını taşıyarak Talatpaşa Caddesi üzerinden AK Parti binası önüne gelen kalabalık Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin isimlerini okuyarak ‘yaşıyor’ diye bağırdı. Eylemciler hükümeti istifaya davet ederken, Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri de parti binası girişinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kalabalık adına konuşan Gamze Dokur, Berkin Elvan’ın ekmek almak için çıktığı sokakta başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu yaralandığını ve 269 gün sonrada öldüğünü hatırlattı. Dokur, “Biz katillerini tanıyoruz, bizler katillerini Medeni’den tanıyoruz, Ali İsmail’den tanıyoruz, Ethem’den, Abdullah Cömert’ten, Uğur’dan Mehmet’ten, Ahmet’ten, Atakan’dan, Hasan Ferit’ten, Ceylan’dan, Uğur’dan tanıyoruz. Bizler bu katilleri, annelerin çığlıklarından tanıyoruz. Bizleri çapulcu terörist olarak adlandıran katilleri ayakkabı kutularından, TIR’lardan, alo Fatih’lerden, 30 milyon dolardan tanıyoruz. Berkin ağabeylerinin yanına gitti. Ağabeyleri ona iyi bakacaktır bunu biliyoruz. Berkin katillerinden hesap soracağız” diye konuştu. Parti binası önünde bir süre slogan atan kalabalık daha sonra oradan ayrıldı.

TEKİRDAĞ’DA PARTİ BAYRAĞI YAKTILAR

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki eyleme ise aralarında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi Atatürk Meydanı’nda bir araya geldi. Kalabalık, AK Parti aleyhinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Ellerinde Berkin Elvan'ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerle Çorlu Belediyesi önüne yürüyen grup, sık sık ‘hükümet istifa’ sloganları attı.

Meydanda bulunan AK Parti afişlerini söken kalabalık ardından yeniden Atatürk Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Atatürk Meydanı’ndaki AK Parti seçim bayraklarını sökerek ateşe veren bir grup, slogan attıktan sonra oradan ayrıldı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt, eylemi sonuna kadar takip ederken, polis ekipleri eylemcilere müdahale etmedi.

AK PARTİLİ ADAYIN MUSTAFA CECİLİ KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Bu arada AK Parti Çorlu Belediye başkan adayı Özlem Yemişçi tarafından belediye otoparkı üzerinde yapılması planlanan Mustafa Ceceli konseri Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.

EÖ,MY(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)