EDİRNE, () - EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, Rus ve Azeri gruplarının çatışmasına müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ’ın silahla vurularak öldürülmesinin ardından başlatılan operasyonda yakalanan 15 şüphelinin adliyedeki sorgularının ardından serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Zanlıların serbest bırakılması ciddi bir sıkıntı. Şimdi bundan sonra arkadaşlarla konuşacağım, görüşeceğim. Ama ortada bir şehit var, bu şehidin kanı hiçbir zaman yerde kalmamalıdır” dedi.
Geçen pazartesi günü meydana gelen silahlı çatışmanın ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Hüseyin İmrağ, Rus ve Azeri uyruklu şüphelilerin sokak ortasındaki silahlı çatışmasına müdahale etmek istediği sırada kalbinden vurularak şehit olmuştu.
Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan 5’i Türk, 8’i Azeri, Ukrayna ve Rus uyruklu 15 kişi Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ndeki 3 gün süren ifadelerinin ardından ‘kasten öldürme, ateşli silahlar kanununa muhalefet, suç delillerini yok etme, gizleme ya da değiştirme, suçluyu kayırma’ iddialarıyla adliyeye sevk edildi. Savcılıkta 8.5 saat süren sorguların ardından şüphelilerin tamamı serbest bırakıldı.
VALİ: MAFYA HESAPLAŞMASI
Mithatpaşa İlköğretim Okulu’ndaki karne dağıtım törenine katılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine şüphelilerin tamamının serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Silahlı çatışma için ‘mafya hesaplaşması’ diyen Vali Şahin, “Zanlıların serbest bırakılması ciddi bir sıkıntı. Şimdi bundan sonra arkadaşlarla konuşacağım, görüşeceğim. Ama ortada bir şehit var, bu şehidin kanı hiçbir zaman yerde kalmamalıdır. Şüpheliler için yurt dışı yasağı yok, buna mahkemeler karar veriyor. Bu olay kendi aralarında bir mafya hesaplaşması ama olan polise oldu” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI