EDİRNE’de sabah yaklaşık 4 saat boyunca sağanak şeklinde yağan yağmur, kentin cadde ve sokaklarını göle çevirdi. Sadık Ahmet Caddesi’nde biriken sular park halindeki otomobillerin yarısına kadar yükselirken, yağmur sularının apartmanlara girmemesi için önlerine kum çuvallarıyla setler yapıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "bazı köy yollarının ulaşıma kapandığını belirterek, "Aslıhan Köyü'nde 1 kerpiç ev yıkıldı. Kırcasalih, Aslıhan, Sığırcılı, Meşeli, Çakmak, Kuzucu köylerinde bazı evleri su bastı. Mahsur kalanlar birkaç kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı" dedi.
Sabah erken saatlerde başlayıp 4 saat aralıksız yağan sağanak yağmur, kentte günlük yaşamı felç etti. Ana yollar ve ara sokaklar göle dönerken, rögarların tıkanması sonucu Sadık Ahmet Caddesi polis ekiplerince trafiğe kapatıldı. Biriken yoğun yağmur suları park halindeki otomobillerin yarısına kadar yükselirken, yoğun suların ortasında kalan bir otomobil sürücüsü aracını sokak ortasında bırakmak zorunda kaldı. İlhami Ertem Caddesi üzerinde yoğun su birikintileri nedeniyle cadde ve sokaklar tamamen sular altında kaldı. Araçların güçlükle ilerlediği caddeleri trafik ekipleri trafiğe kapattı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sağanak yağmurun Uzunköprü İlçesi’nde bazı yolları ulaşıma kapattığını açıkladı.
Vali Şahin, "Uzunköprü İlçesi ve çevresinde meydana gelen yoğun yağış nedeniyle Kırcasalih-Uzunköprü karayolu ile Çakmak-Sığırcılı köy yolu ulaşıma kapandı. Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Aslıhan Köyü'nde 1 kerpiç ev yıkılmış ve herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Uzunköprü'ye bağlı Kırcasalih, Aslıhan, Sığırcılı, Meşeli, Çakmak, Kuzucu köylerinde yoğun yağış nedeniyle bazı evleri su bastı. Kırcasalih-Sığırcılı köyleri arasındaki arazide 2, Kırcasalih'te 2 Aslıhan köyünde ağaçta mahsur kalanlar AFAD ekiplerince kurtarıldı. Ayrıca, su baskını olan bölgelerde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri 3 bot, toplam 12 personel ile birlikte 3 ayrı ekip halinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Yağışların bu gün saat 18.00’a kadar süreceği tahmin edilmektedir. Arama kurtarma ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.
Meteoroloji yetkilileri de bölgede sağanak yağmurun etkisinin süreceğini açıkladı.

FOTOĞRAFLI