Ali AKSOYER / İSTANBUL () MALTEPE’de yandaki dükkandan duvarı delerek girdikleri telefon bayiinden yaklaşık 600 bin lira değerinde akıllı telefon çalarak kaçtıkları iddia edilen 5 kişi polis tarafından yakalandı.

Küçükyalı Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir cep telefonu bayiinde 8 Haziran 2014 tarihinde hırsızlık meydana geldi. Sabah işyerini açan çalışanlar içerde bulunan yaklaşık 600 bin lira değerindeki akıllı cep telefonunun çalındığını gördü. Polis tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken hırsızların yan tarafta bulunan boş bir dükkandan duvarı delerek dükkana girdikleri öğrenildi.
Polis şüphelileri yakalamak için operasyon başlatırken çalınan telefonların Kadıköy, Rıhtım Caddesi üzerinde satılmaya çalışıldığını tespit etti. Bunun üzerine yapılan operasyonda E.G.(34), H.T.(48), Y.O.(28), O.U.(40) ve E.G.(32) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 16 adet çalıntı cep telefonu ele geçirildi. Soruşturmada şüphelilerin boş olan dükkanın anahtarını kısa süre önce soydukları cep telefonu bayiinden sözde içeri bakmak için aldıkları daha sonra geri vermedikleri öğrenildi.
Poliste yapılan sorgularında hırsızlık iddialarını kabul etmeyen şüphelilerden E.G., H.T. ve Y.O. tutuklanırken şüpheli O.U, için denetimli serbestlik verildi. Diğer şüpheli ise serbest kaldı.

(FOTOĞRAFLI)