BURSA’da sağanak yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması sırasında Bursa- Orhaneli karayoluna da kaya parçaları düştü. Araç trafiği 2 saat tek şeritten sağlanırken, Karayolları ekipleri kayaları balyozlarla parçaladı.
Dün akşam saatlerinde, Bursa- Orhaneli karayolunun merkez Nilüfer İlçesi Doğancı Barajı mevkiinde sağanak yağmur nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Tonlarca ağırlıktaki kaya parçaları da heyelan sırasında karayoluna düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri çevre güvenliği aldıktan sonra yolu araç trafiğine tek şeritten verdi. Durumun Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bildirilmesinin ardından bölgeye kayaların kaldırılması için iş makinesi gelmesi istendi, ancak gecikmesi üzerine ekipler kaya parçalarını balyozlarla parçalayıp kucaklarıyla yol kenarına taşıyarak yolun bir an önce trafiğe açılması için büyük çaba gösterdi. Yaklaşık 2 saat tek şeritten verilen trafik, gelen iş makinesinin kaya ve toprak parçalarını yol kenarına almasıyla çift şerit olarak verilmeye başlandı.
Heyalan sırasında yoldan geçen bir aracın sürücüsü, "Aşırı yağmur nedeniyle toprak kayması oldu. Büyük bir gürültüyle kayalar yola inmeye başladı. Çok korktuk. Yol bir anda kapandı, ancak kayalar yola düşerken araç geçişi olmadığı için büyük bir facia önlenmiş oldu" dedi.

HT,Mİ(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)