ADANA'da, kebapçıdan dürüm gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki E.T., suçun teşebbüs aşamasında kalması, 18 yaşından küçük olması ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yapılarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 6 Mart 2013'de, merkez Yüreğir İlçesi'nde meydana geldi. E.T., 61 yaşındaki Vedat Kolcuoğlu'na ait Yamaçlı Mahallesi'ndeki kebapçıya gelerek para vermeden 2 döner dürüm alıp ayrıldı. Bir süre sonra tekrar gelerek 3'üncü dürümü isteyince E.T. ile işyeri sahipleri arasında tartışma çıktı. E.T.'nin arkadaşlarını da çağırması üzerine tartışma, kavga dönüştü. İşyeri sahibi Vedat Kolcuoğlu'nun polisi arayıp, sonra da tüfekle havaya ateş etmesi sonucu E.T. ile arkadaşları kaçtı.
Tutuksuz sanık E.T. hakkında 'nitelikli yağmaya teşebbüs, hakaret' suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve suçlamayı kabul etmeyen E.T., "Olay günü açtım. Biraz da alkollüydüm. 2 döner istedim. Boğazımdan bir lokma geçmeden arkadaşlarıma yedirdim. Üçüncü döneri istediğimde 'olmaz' dediler. 2 liraya döner yaptırmak isterken aramızda tartışma çıktı. Ben dayak yedim. Polisler gelince korkumdan kaçtım. Pişmanım"dedi.
Sanıktan şikayetçi olmadığını belirten kebapçı Vedat Kolcuoğlu, "Kendisi mahallemizin çocuğu. Bazen gelir bize yardım da ederdi. Olay günü peş peşe 3 kez dürüm isteyince olay çıktı. Arkadaşlarını da çağırdı. Ellerinde bıçak ve sopa vardı. Ben de araçtan silahımı alarak havaya ateş ettim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık E.T.'yi 'nitelikli yağma' suçundan önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da, suçun teşebbüs aşamasında kalması, 18 yaşından küçük olması ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezası 1 yıl 8 aya indirildi. Ancak cezası ertelenmedi. Karar kesinleşirse sanık cezaevine girecek.

MKA(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)