KONYA'da 24 yaşındaki Kadir O., yol kontrol uygulaması sırasında 'dur' ihtarında bulunan polis memuru 42 yaşındaki Şevket Başpınar'a otomobiliyle çarpıp kaçtı. Kadir O., yaklaşık 13 kilometre ileride yakalandı. Başından yaralanan ve vücudunda kırıklar bulunan Başpınar, hastaneye kaldırıldı.
Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Konya-Adana karayolunun 25'nci kilometresinde meydana geldi. Konya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'nde görevli 3 polis, Konya-Adana karayolunda yol kontrol uygulaması yapmaya başladı.
Polis memurlarından Şevket Başpınar, araçları durdurmak istedi. Bu sırada 33 NZJ 09 plakalı otomobilin sürücüsü 'dur' ihtarına uymayıp Başpınar'a çarpıp kaçtı. Çarpmanın şiddetiyle kanlar içinde kalan Başpınar yere yığıldı. Başpınar'a ilk müdahaleyi yoldan geçen bir doktor yaptı. Başından yaralanın ve vücudunda kırıklar oluşan Başpınar, ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
BAŞKA BİR POLİS TAKİP ETTİ
Başpınar'a çarpan sürücü ise otomobille kaçmaya devam etti. Bu sırada yoldan geçen sürücülerden, durumu fark eden başka bir ilde görev yapan polis memuru da, kaçan aracı takip etmeye başladı. Yaklaşık 13 kilometre süren kovalamacanın ardından araç, takip eden polis tarafından durduruldu.
Ardından olay yerine gelen polisler tarafından kaçan otomobilin sürücüsü Kadir O. ile yanında bulunan bir kadını gözaltına alındı. Polisin yaptığı incelemede Kadir O.'nun her hangi bir sabıka kaydının bulunmadığı, ehliyetinin olduğu ve araçta yapılan aramada da her hangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı belirtildi. Yaralanan polis memuru Başpınar'ın, tabancasının ise aracın ön kaputunda takılı kaldığı fark edildi.
POLİS MEMURUNU FARK ETMEDİM
Gözaltına alınan sürücü Kadir O.'nun polise verdiği ilk ifadesinde polis memurunu fark etmediğini belirterek, ''Önümde TIR vardı. Polisi fark etmedim ve çarptım. Çarptıktan sonra da paniğe kalılıp kaçtım'' dediği öğrenildi. Tedavi altına alınan polis memurunun ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI