Tolga YANIK/ KONYA, () - KONYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü Mustafa T., otomobili ile 41 yaşındaki polis memuru Ersin Ünsal'a çarparak kaçtı. Yaralı polis, ambulansla hastaneye kaldırılırken, otomobil, Mustafa T.'nin evinin önünde park halinde bulundu.
Kaza, saat 22.45 sıralarında Meram ilçesi Şükran Mahallesi Başarılı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre cadde üzerinde ekip arkadaşı ile uygulama yapan Ersin Ünsal, durumundan şüphelendiği Mustafa T. idaresindeki 42 SL 707 plakalı otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Sanayide oto kaportacısı olarak çalıştığı öğrenilen Mustafa T. ihtara uymayıp otomobili Ünsal'ın üzerine sürdü. Polis memuruna hızlı şekilde çarpan Mustafa T., otomobili ile kaçtı. Kolundan ve bacağından yaralanan Ünsal için olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ünsal, ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Ersin Ünsal'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Mustafa T.'yi yakalamak için çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler otomobili olay yerinden 500 metre uzaklıkta Karatay ilçesi Şems Tebrizi Mahallesi Bütün Sokak içerisinde park halinde buldu. Otomobilin yapılan sorgusunda ise trafik yönünden hiçbir eksiğinin bulunmadığı belirtildi. Polis, Mustafa T.'yi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

TY (İA/RT) (FOTOĞRAFLI)