Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () SARIYER'de  2013 yılında tartıştığı dünürü 57 yaşındaki Fatma Top'u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Taş 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Taş ve maktüle Fatma Top'un ailesi katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Kıstı, sanık ile maktülenin dünür olduklarını, olay günü birlikte Sarıyer İlçesi Kilyon Uskumru Arıköy'de bulunan prefabrik barakaya gittiklerini belirtti. Sanık Mehmet Taş'ın burada tartıştığı Fatma Topu darp etmek suretiyle öldürdüğünü, Adli Tıp Kurumu raporu, emniyet tutanakları ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirldiğinde sanığın üzerine atılı suçun sabit olduğunu belirtti. Savcı Kıstı, sanığın 'adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Mehmet Taş "Bir diyeceğim yoktur" dedi. 

25 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

 Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Taş'ın, Fatma Top'u 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık Mehmet Taş'ın duruşmadaki hal ve davranışlarını lehine takdiri indirim sebebi kabul eden mahkeme heyeti, cezayı 25 yıl hapis cezasına indirdi. Mehmet Taş'ın tutukluluğunun da devamına karar verildi.

 OLAYIN GEÇMİŞİ

 Kağıthane’de 2013 yılında polise başvuran Fatma Top’un ailesi yakınlarının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu söyleyerek müracaatta bulundu. Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine bağlı ekipler Fatma Top’u bulmak için harekete geçti. Yapılan güvenlik kamera görüntü incelemesinde Fatma Top’un saat 08.00 sıralarında Kağıthane bölgesinde tatil için Samsun’dan geldiğini, kızının evinden çıktığını tespit etti. Görüntülerde tek başına yürüyen Fatma Top’un Levent bölgesine doğru gittiği de belirlendi. Polis, Fatma Top’un izini daha sonra Metro istasyon kameralarının çektiği görüntülerde buldu. Ancak daha önce yalnız başına olan Fatma Top'un bu kez yanında dünürü Mehmet Taş'ın olduğu belirlendi, ikilinin birlikte yürüyerek metroya girdikleri daha sonra Hacıosman metro istasyon durağında dışarı çıktıkları tespit edildi. Bu gelişme üzerine polis, Mehmet Taş'ı takibe aldı. Gözaltına altına alınan Mehmet Taş önce her şeyi inkar etti ancak daha sonra cinayeti itiraf etti. Mehmet Taş ifadesinde, sinirlenerek bir yumruk attığı Fatma Top’un yere düşerek hareketsiz kaldığını, kontrol ettiğinde nefes almadığını gördüğünü ve paniklediğini, daha sonra cesedi bir torbaya koyduğu ardından mavi renkli bir bidonun içine yerleştirdiğini anlattığı belirtildi. Bidonu 150 metre uzaklıktaki suni gölete yuvarlayarak götürdüğünü anlatan Mehmet Taş daha sonra suya atarak olay yerinden ayrıldığını söyledi.

 SK (MK) (FOTOĞRAF-ARŞİV)