Hilmi DUYAR/BALIKESİR, () - BALIKESİR'in Karesi İlçesi'nde, düğünde dehşette ölü sayısı 2'ye yükseldi. Olay yerinde ölen Nevzat Vay'ın (65) ardından, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan damat olan oğlu Aytekin Vay (27) da yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan diğer 6 kişinin ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Gülten Aykurt (26) ile Aytekin Vay çiftinin, Hacıilbey Mahallesi, Zağnospaşa Caddesi'ndeki Onur Düğün Salonu'nda yapılan düğünlerinde dehşet yaşandı. Gülten Aykurt'un, saat 23.00 sıralarında, 10 V 8767 plakalı otomobiliyle düğün salonuna gelen dayısı F.M.Ç., sıcak havaya rağmen giydiği montunun altına sakladığı av tüfeğiyle salona girip, iddiaya göre, "Yeğenimi kimseye yar etmem" diye, bağırmaya başladı. Ardından, montunun altından çıkardığı tüfeğini gelin ve damadın oturduğu masaya doğru yöneltip, tetiğe bastı.
DAMAT İLE BABASINA ATEŞ ETTİ
Göğsüne isabet eden saçmalarla kanlar içinde kalan damadın babası Nevzat Vay, olay yerinde yaşamın yitirdi. Ardından tüfeğini damat Aytekin Vay'a çeviren F.M.Ç., bir kez daha tetiğe dokundu. Yakın mesafeden açılan ateş sonucu damat Vay'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi yaralandı.
Salondaki davetliler panik içinde kaçışmaya başladı. Panik anından yararlanıp, salondan kaçmaya çalışan F.M.Ç.'nin üzerine bu sırada davetlilerden bazıları atlayarak yakalamak istedi. Arbede sırasında tüfeğini düşüren F.M.Ç., bu kez de belindeki tabancasını çıkarıp, hava ateş etti. Bu sırada gelen polis ekipleri, salondan çıkmak üzere olan F.M.Ç.'yi yakalayıp, etkisiz hale getirdi.
Gözaltına alınan F.M.Ç.'nin otomobilinde yapılan aramada, 'Rambo bıçağı' diye bilinen bir bıçak ele geçirildi. Baba Vay'ın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, yaralılar, Balıkesir Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralılardan, karnına ve göğsüne saçma isabet eden ve durumu ağır olan damat Aytekin Vay da bugün saat 04.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Aytekin Vay'ın cenazesi de babası gibi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Diğer yaralılar, Murat Vay, Cemil Can Aslan, Gültekin Vay, Aslı Gümüş, Aliye Vay ve Fatma Uydaş'ın tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtirken, baba oğulun cenazelerinin otopsinin ardından memleketleri Aydın'ın Çine İlçesi'ne götürülüp, toprağa verileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI