BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, geçen cumartesi günü düğün salonu önünde çıkan ve 26 yaşındaki Murat Torun’un yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı bıçaklı kavgayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Olayda ölen Murat Torun’un kavgayla ilgisinin olmadığı, tarafları ayırmak isterken bıçaklandığı ortaya çıktı.
İnegöl’de geçen cumartesi akşamı, Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonu önünde iddiaya göre 24 yaşındaki Ali A. ile 23 yaşındaki Rıza T. aralarındaki bir anlaşmazlık nedeniyle kavga etmeye başladı. Düğün salonu önünde bulunan vatandaşlarla polisin kavgaya müdahale etmesi sonucu taraflar ayrıldı. Bir süre sonra Rıza T.’nin arkadaşları Halis K. ve Volkan Ç. de düğün salonu önüne geldi. Yeniden başlayan kavgaya, salonda bulunan Ali A.’nın arkadaşları Salih G. ve Ömer K. da katıldı.
Olayın büyümesi üzerine yumruklar yerini bıçaklara bırakırken, çevredeki vatandaşlar da iki grubu ayırmak istedi. Bu sırada her iki grubu da tanıdığı iddia edilen Murat Torun araya girdi. Ancak kavga sırasında göğsünden bıçaklanan Murat Torun ile 5 kişi çeşitli yerlerine aldıkları bıçak darbeleri ile yaralandılar.
HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
Kavgayı ayırmak isterken göğsüne aldığı bıçak darbesiyle ağır şekilde yaralanan Murat Torun ve diğer yaralılar, hastanede tedavi altına alındı. İnegöl Devlet Hastanesi'nde bulunan Murat Torun yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
HASTANEDEN CEZAEVİNE
Emniyet ekipleri olayı aydınlatmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Kavgaya karıştıkları iddia edilen 12 kişi polis tarafından yakalandı. Zanlılar arasında kavgada yaralanan Halis K. ve Rıza T. de vardı. Gözaltına alınan 12 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Kavgada yaralanan Halis K. ve arkadaşı Rıza T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kavgayla ilgisi olmadığı öğrenilen ve arkadaşlarını ayırmak isterken bıçaklanarak hayatını kaybeden Murat Torun’u bıçaklayan kişinin kim olduğu ise henüz belirlenemedi. Tutuklanan Halis K. ve Rıza T’nin suçu kabullenmediği, failin tespit edilmesi için soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

SA(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)