AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, yola fırlayan 4 yaşındaki oğlunu durdurmak isterken otomobilin altında kalan 26 yaşındaki Yusuf Çalış, hayatını kaybetti. Çalış'ın bir akrabasının düğünü için Bursa'dan Aydın'a geldiği öğrenildi. Ölüm haberini alan yakınları da düğünü iptal etti.

Kaza, bugün saat 18.00 sıralarında, İzmir- Aydın Karayolu Germencik'e bağlı Neşetiye Köyü yol kavşağında meydana geldi. Bursa'da yaşayan evli ve 2 çocuk babası 28 yaşındaki Yusuf Çalış, Neşetiye Köyü'nde yaşayan akrabalarının düğününe katılmak için köye geldi. Yol kenarındaki bir fabrikanın bahçesinde yapılacak düğünün beklendiği sırada, Yusuf Çalış'ın 4 yaşındaki oğlu yola fırladı. Çocuğunu durdurmak için peşinden koşan Çalış'a, 27 yaşındaki Güven İldeniz'in kullandığı 09 HF 482 plakalı otomobil çarptı. Düğüne katılanların ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Çalış'ı Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan müdahalelere rağmen Çalış, kurtarılamadı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü Güven İldeniz, gözaltına alındı.

DÜĞÜN İPTAL OLDU

Kazanın ardından köydeki düğün iptal edildi. Köylüler kavşakta sinyalizasyon ve üst geçit bulunmamasını protesto için İzmir-Aydın karayolunu çift taraflı trafiğe kapattı. Olay yerine gelen Germencik Kaymakamı Bahri Tiryaki ve Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu'nun köylülerle görüşerek yolun trafiğe açılmasını sağladı.

CU(KÖ/SSA)