ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişi, 80 yaşındaki Pakize Arısoy'ya, "Senin için dua edeceğiz. Hacca, umreye gideceksin" diyerek kolundaki 4 altın bileziği alıp kaçtı. Şüphelilerin güvenlik kamerası ile görüntülendiği olayda şikayetçi olan Pakize Arısoy, "Kefem paramdı" dediği bileziklerinin bulunması için polisten yardım istedi.
Yalvaç'ta semt pazarında alışveriş yapan Pakize Arısoy'u takip eden 3 kişi bir süre sonra yanına yaklaşarak sohbet etti. Arısoy'a, hacca gitmek isteyen ancak bir türlü gidemeyen yaşlılar için dua okuduklarını söyleyen şüpheliler, "Teyze sana da dua okuyalım. Hacca, umreye gidersin" dedi. Söylenenlere inanan Pakize Arısoy, tanımadığı bu kişilerle birlikte Uluyol Caddesi'ne gitti. Çevrede kimsenin olmadığını gören şüpheliler, bir apartmana girerek Pakize Arısoy için dua okumaya başlarken, "Teyze dua okumak için altın lazım' diyerek kolundaki bilezikleri aldı. 2 şüpheli kısa süre sonra aldıkları bileziklerle apartmandan kaçarken, diğer şüpheli dua okumaya devam etti.
Duanın ardından arkadaşlarını çağırma bahanesiyle dışarı çıkan diğer şüpheli de kayıplara karıştı. Uzun süre şüphelilerin dönmesini bekleyen Pakize Arısoy, dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.
"KEFEM PARAMDI"
Şikayetçi olan Pakize Arısoy, bileziklerinin bulunması için polisten yardım istedi. Şüphelilerle pazarda tanıştığını anlatan Pakize Arısoy, olayı şöyle anlattı:
"Pazarda yanıma 3 kişi geldi, oğlum Mustafa'yı sordular. Biraz konuştuktan sonra hacca gitmek isteyen ancak gidemeyenler için dua okuduklarını söylediler. Ardından, 'Mahallenizde oturan Şerife teyze için de dua okuduk, yemek verdik. O umreye gitti' dediler. Benim için de dua okumalarını istedim. Bana 'Dua için altın lazım' dediler. Bileziklerimi çıkarıp verdim. Sonra 'Bunları bir poşete koyalım' deyip sırayla dışarı çıktılar. Son olarak yanımda kalan kişi de çıkıp gitti. Gelmeyince yoldan geçenlere sordum. Dolandırıldığımı o zaman anladım."
POLİS KİMLİKLERİ TESPİT ETTİ
Uluyol Caddesi'nde inceleme yapan polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, kameralara yansıyan şüphelilerin kimliklerini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı.