Hasan YILDIRIM / İSTANBUL, () Beyoğlu'nda okuldan çıktıktan sonra cep telefonunu tamire götüren down sendromlu çocuğun telefonu, kendisine yardım etme bahanesiyle yanına gelen hırsız tarafından çalındı. Daha önce kendisinin de telefonsuz kaldığını ve insanlara yardım etmek için telefonunu tanımadığı kişilere verdiğini söyleyen Yakup Contarlı, "Daha önce telefonsuz kaldığım için telefonu verdim. İnsanlık edeyim dedim başıma bu olay geldi" dedi. 
Olay, Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi Fatih Sultan Caddesi üzerinde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, okuldan çıktıktan sonra cep telefonunu tamire götüren 15 yaşındaki down sendromlu Yakup Contarlı'nın yanına bir şahıs yaklaşarak, telefonla birisini arama bahanesiyle telefonu istedi. Karşısındaki kişinin telefonla görüşmeye ihtiyacı olduğunu düşünen Contarlı da, telefonunu tanımadığı kişiye verdi. Bir süre Contarlı'nın yanında telefonla konuşan şüpheli, daha sonra olay yerinden uzaklaştı.
"İNSANİYETLİK YAPTIM"
Telefonun çalındığını anlayan Contarlı anne ve babasına ulaştı. Anne ve baba da durumu polise bildirdi. Cep telefonunu arızası sebebiyle telefon tamircisine götürdüğünü ifade eden Contarlı, "Yanıma bir kişi yanaştı. Daha önce de benim telefona ihtiyacım olmuştu. Aynı şey diye düşündüm. Telefonu verdim. İnsaniyetlik yaptım. Yardım etme bahanesiyle yanıma gelen şahıs telefonumu aldı, gitti" dedi.
Polisin olayla ilgili araştırması sürüyor.
(BB) (FOTOĞRAFLI)