Ömer PINAR- Ömer ŞULUL / ŞANLIURFA, () - BİNGÖL’ün Adaklı İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan Mehmet Aksu, iddiaya göre hastane müdürü ve kardeşleri tarafından dövüldüğünü, can güvenliği olmadığını belirterek tedavi için memleketi Şanlıurfa’ya geldi. Ayağından ve başından darbe alan Dr. Aksu, tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden görev yerine gitmek istemediğini söyledi.
Adaklı'da aile hekimi olarak çalışan Mehmet Aksu iddiaya göre sağlık taraması için köylere gittikten sonra, Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Adaklı Hastane Müdürü tarafından hakkında görev yerinde olmadığı gerekçesiyle tutanak tutuldu. Sağlık taraması için gittiği köyden döndükten sonra olayı öğrenen Dr. Aksu, hakkında tutanak tutan hastane müdürü ile telefonda tartıştı.
AKARYAKIT İSTASYONUNDA KARŞILAŞINCA DÖVDÜLER
Bu olaydan birkaç gün sonra 25 Temmuz günü Bingöl'e giden Dr. Mehmet Aksu, yoldaki bir akaryakıt istasyonunda ismini açıklamadığı hastane müdürü ve 2 kardeşiyle karşılaştı. Burada hakkında tutanak tutan müdür ile kardeşleri arasında çıkan tartışmada Dr. Aksu, başına ve sağ bacağına aldığı darbelerle yaralandı. Olayın ardından Dr. Aksu, can güvenliğinin olmadığını ileri sürdü ve olayı öğrenen yakınları tarafından memleketi Şanlıurfa'ya getirildi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Dr. Mehmet Aksu'nun, çatlak oluşan sağ bacağı alçıya alındı. Tedavisi süren Dr. Aksu şunları söyledi:
"Hakkımda haksız yere tutanak tutan hastane müdürü ve kardeşlerinin saldırısında yaralandım. Bunun üzerine can güvenliğim olmadığı için kendi isteğimizle buraya sevk edilmemizi istedik. Hukuki mücadele başlatacağız. Feodalitenin bu şekilde barbarca bir zihniyetin orada hakim olması açıkçası beni düşündürüyor. Tedavim tamamlandıktan sonra görev için tekrar Bingöl'e gitmek istemiyorum."
Olayın ardından, hastane müdürü hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI