Ali AKSOYER/İSTANBUL() KARTAL’da daha önceden kavgalı olduğu Serdar Yeşilalan'nı (17) döverek öldürdüğü yanında bulunan M.T.'yi (18) de yaraladığı iddia edilen A.K. (43) polis tarafından yakalandı. Olayla ilgili Ö.Y. adlı kadın daha önce yakalandı. Polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenilen şüphelilerin cinayetin sebebi ile ilgili bilgi vermedikleri öğrenildi.
Kartal’da 14 Mart 2014 tarihinde meydana gelen olayda görgü şahitlerine göre bir kafeteryanın önünden geçen Serdar Yeşilalan ile yanında bulunan arkadaşı M.T., içerde oturan bir kişinin saldırısına uğradı. İki kişiyi önce kafeteryanın içine çağıran şüpheli daha sonra onlara saldırarak feci şekilde dövdü. Olay sırasında çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan Serdar Yeşilalan kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Arkadaşı M.T. ise hastanede tedavi altına alındı.
Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis önce saldırganın yanında bulunduğu öğrenilen Ö.Y. adlı kadına ulaştı. Ö.Y. polisteki ifadesinde olayı gerçekleştiren A.K.’nin nerede olduğunu ve olayın sebebini bilmediğini söyledi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Ö.Y. cezaevine gönderildi.
Polis olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheli A.K.’yi ise önceki gün yakaladı. Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen şüphelinin olayın sebebi konusunda bir bilgi vermediği belirtildi. A.K.’nin daha önceden çeşitli suçlardan polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(BB)