Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA'da, dönem arkadaşları, 2011 yılında cinayete kurban giden Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca’yı mezuniyet töreninde unutmadı. Arkadaşları mezuniyet töreninde, 'Sema Karakoca her zaman bizimle' yazılı pankart açtı.
Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde dün yapılan Fen-Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreninde duygulu anlar yaşandı. Merkez Nilüfer İlçesi'nde Deri Organize Sanayi'nin bulunduğu Badırga Köyü yakınlarında, 2011 yılının mart ayında köylüler tarafından vucudunun yarısı dere içinde, parçalanmış halde cesedi bulunan ve bugüne kadar katil zanlısı yakalanamayan Felsefe Bölümü öğrencisi Sema Karakoca’yı, dönem arkadaşları mezuniyet töreninde de unutmadı.
Daha önce Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nde katilinin bulunması için gösteriler yapan öğrenciler, arkadaşları için temsili mezuniyet belgesi hazırladı. Törende konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Naci Cangül ve Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Ahmet Cevizci de Karakoca’yı unutmadıklarını söylediler.
Karakoca için hazırlanan sembolik mezuniyet belgesini alan arkadaşları daha sonra sahnede toplu fotoğraf çektirirken, 'Sema Karakoca her zaman bizimle' pankartı açtılar. KATİLLERİ HALA BULUNMADI
Merkez Nilüfer İlçesi'nde Deri Organize Sanayi'nin bulunduğu Badırga Köyü yakınlarında, 1 Mart 2011’de köylüler tarafından yarısı dere içinde, cesedi bulunan Sema Karakoca cinayeti hala esrarını koruyor.
Cesedin bulunmasının ardından jandarma tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 5 kişi avukatlarının yaptığı itirazın ardından delil yetersizliğinden 50 gün sonra serbest bırakıldı. Üniversiteli Sema'nın öldürülmesi ile ilgili soruşturma kapsamında zanlıların ev ve işyerlerinde ele geçirilen kanlı havlular ve alınan numuneler Jandarma Genel Komutanlığının Ankara'daki laboratuarlarında incelendi. Toplanan kanıtlarla ilgili yapılan testlerde, öldürülen Sema Karakoca'nın DNA'sına rastlanmadı. 2 yıldır devam eden soruşturmada savcılık aralarında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan 5 kişinin de bulunduğu soruşturmaya kapsamında, 101 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.
Ayrıca jandarma ekipleri tarafından iki yıldır yürütülen soruşturma dosyası geçen yıl polise teslim edildi. Polis ekipleri iki yıl önce işlenen cinayeti sil baştan ele alarak cinayeti aydınlatmaya çalışıyor.

FOTOĞRAFLI