MANİSA’da, birlikte ava gittiği arkadaşı 44 yaşındaki Muzaffer İnle’yi yanlışlıkla domuz zannedip av tüfeğiyle öldürdüğü ileri sürülen 41 yaşındaki Y.A., jandarma tarafından gözaltına alındı.
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde yaşayan Y.A., dün öğlen saatlerinde Manisa Merkez ilçeye bağlı Gökçeler köyü’ndeki arkadaşı Muzaffer İnle’yi ziyarete gitti. Bir süre sohbet eden iki arkadaş, saat 19.00 sıralarında köydeki ormanlık alana ava gitti. Bir ara çalıların arasından bir ses gelmesi üzerine Y.A., iddiaya göre, domuz sanıp tüfeğini ateşledi. Daha sonra fenerini yakıp, çalıların arasına baktığında yanlışlıkla arkadaşı İnle’yi vurduğunu farkeden Y.A., şoke oldu. Arkadaşını hemen kucağına alarak yola kadar taşıyan Y.A., otomobiliyle Manisa Devlet Hastanesi’ne götürdü. Durumu ağır olan İnle, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. İnle’nin cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Jandarma olayın ardından Y.A.’yı gözaltına aldı. Y.A., sorgusunda “İkimiz karşılıklı mevzideydik. Elimizdeki fenerlerle birbirimize yerimizi belli etmek için anlaşmıştık. Ancak, Muzzaffer, bana doğru yaklaşırken, fenerini yakmayınca, domuz sanıp ateş ettim. Üzgünüm” dedi. Y.A.’nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

MHÖ(İÖ/AAA)