HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği, TGB ve İşçi Partili bir grup, Ak Parti ilçe binası önünde hükümeti dolarlı ayakkabı kutularıyla protesto etti.
Şehit Pamir Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişi, Ak Parti ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin parti binası önündeki eyleme izin vermemesi üzerine grup slogan atarak karşı taraftaki adliye binasının önünde toplandı. Ellerinde 'Hükümet istifa', 'Tayyip Yüce Divana', 'Milli orduya özgürlük', 'Yolsuzlukların üzerine gidilsin', 'Milli meclis milli hükümet' dövizleri, dolarlı ayakkabı kutularıyla slogan atan grup burada hükümeti protesto etti.
'ORDUYA KUMPAS KURULURKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?'
Grup adına açıklama yapan ADD İskenderun Şube Başkanı Ali Akyol, 17 Aralıkta bakanların ve oğullarının adlarının karıştığı rüşvet skandalının patlaması sonunda bakanların istifa etmek zorunda kaldığını belirterek, "Bunlar batı demokrasisinde bu şekilde olmaz. Bürokratların çocukları bu tür yolsuzluklara karıştığında veya iddia edildiğinde yapacakları en onurlu davranış istifa etmektir. Yönetimiyle, kabinesiyle, başbakanıyla. Soruşturmanın sağlık yürümesi için soruşturmayı yapan adli kollukta görevli emniyet müdürlerini, bununla beraber 400 polis memurunu görevden alıp yerlerine yeni atamalar yapmıştır. Bizler de iktidara soruyoruz cemaat orduya kumpas kurarken siz neredeydiniz? Cevabı da biz verelim orduyu birlikte çökerttiniz. Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz."
'SİZİ ADİL BİR ŞEKİLDE YARGILAYACAĞIZ'
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İskenderun Sorumlusu Barış Özer ise, "Siyasilere son sözümüz şudur. Mustafa Kemal'in askerleri İstiklal Savaşı'ndan sonra emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiği ikinci büyük savaşı da kazanmıştır. O yüzden Fethullah Gülen'e, Recep Tayip Erdoğan'a, Abdullah Gül'e ve siyasi işbirlikçilerine son sözümüz şudur. Türk milletine, Türk devletine, Türk devrimine teslim olun. Söz veriyoruz sizin anlamını bilmediğiniz bir şekilde adil olarak yargılayacağız sizleri" diye konuştu.
Eyleme katılanlardan Reyhanlı patlamasından yaralı olarak kurtulan Halil Sevindik ise, eline aldığı ayakkabı kutusunu göstererek hükümete tepki gösterdi.