AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, bekçi olarak çalıştığı işyerindeki elbise dolabında cesedi bulunan 60 yaşındaki Mevlit Karacan'ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan 43 yaşındaki Ersoy Sürmeli tutuklandı, işyeri sahibi N.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, geçen Cuma günü, İncirliova İlçesi'nde meydana geldi. İkinci el kapı pencere satışı yapılan işyerinde bekçilik yapan Mevlit Karacan, zihinsel engelli olan üvey kızına tacizde bulunduğu iddiasıyla açılan davada ifade vermek üzere olaydan bir gün önce evinden ayrıldı. İncirliova Atatürk Mahallesi'ndeki evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Karacan'ın cesedi, bekçilik yaptığı Aydın-İzmir Karayolu'nda bulunan ikinci el kapı pencere satışı yapan işyerindeki elbise dolabında, sabah saatlerinde bulundu. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma şüpheli ölümle ilgili çalışma başlattı. Vücudunda herhangi bir kesici ve delici yara izi bulunmayan Mevlit Karacan'ın kafasına aldığı sert bir cisim darbesiyle hayatını kaybettiğini belirlendi.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili işyeri sahibi N.M. (46) ile inşaat sektöründe taşeron firma sahibi olan Ersoy Sürmeli gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin ifadelerinde birbirini tanımadıklarını söyledikleri öğrenildi. N.M.'nin ifadesinde ayrıca, Ersoy Sürmeli'nin kendisini işyerine sokmamak için oyalamaya çalıştığını, içeri girince cesedi bulduğunu söylediği belirtildi. Cesedin bulunduğu alanda yapılan incelemede, kan birikintisinde Ersoy Sürmeli'ye ait ayakkabı izinin tespit edildiği, şüphelinin ayakkabıları ile olay yerinde bulunan bir sigara izmaritinin incelenmek üzere İzmir Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildiği bildirildi. Ersoy Sürmeli'ye ait 35 EVP 78 plakalı otomobilde de inceleme yapıldığı kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheliden Ersoy Sürmeli tutuklandı, N.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.