Bülent DİKTEPE/KARABÜK,() – KARABÜK’te, kendisini polis olarak tanıtan kişinin yönlendirmesiyle verdiği cep telefonu numarasına kontör yükleyen 62 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Bostancı, daha sonra kendisinden para istenmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak polise şikayette bulundu.

Kendisini polis olarak tanıtan kişi, “Hakkınızda çok sayıda cep telefonu numarası alınmış ve adınıza bankalardan kredi çekilmiş. Bunun için operasyon yapacağız ama paraya ihtiyacımız var” diyerek emekli öğretmen Hasan Bostancı’dan verdiği telefon numarasına kontör yüklemesini istedi. Bunun üzerine bankaya giderek hesabından para çeken Bostancı, dolandırıcının verdiği cep telefonu numarasına 90 liralık kontör yükledi.

Telefondaki kişinin bankadaki tüm parasını çekmesini istemesi üzerine şüphelenen Bostancı, dolandırılmak istendiğini anlayınca karakola gitti. Polis, dolandırıcının yerinin tespiti için Bostancı’nın konuşmaya devam etmesini söyledi. Polisle birlikte bankaya giden Bostancı, dolandırıcının istediği parayı çekmiş gibi yaparak kandırmaya çalıştı. Bostancı’nın kendisini oyaladığını anlayan dolandırıcı ise telefonu kapattı.

Dolandırıcının ilk aramasıyla içine bir şüphe düştüğünü daha sonrada polise gittiğini anlatan Bostancı, "Polis, dolandırıcının yerinin tespiti için bankadan para çekmiş gibi yapmamı istediler. Telefonda sürekli olarak onlarla konuşuyordum. Allah razı olsun polislerden para göndermemi engellediler. Dolandırılmaktan kurtuldum" dedi.

Polis, dolandırıcık ile ilgili çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI