BURSA'da bankadaki hesabından çektiği 9 bin lirayı, istenilen hesaba yatırmak için bankaya giden kadını, dolandırılmaktan gişe görevlisi kurtardı. Mağdur kadının dolandırıcılarla yaptığı telefon görüşmesi saniye saniye görüntülenirken, insanları da nasıl kandırdıkları ortaya çıktı.
İnegöl’de dün meydana gelen olayda, dolandırıcıların ağına düşen kadını bankadaki gişe görevlisi kurtardı. Müesser Salık isimli kadını arayan dolandırıcılar, ‘Hesabınız PKK tarafından ele geçirildi. Örgütü çökertmek için yardımınıza ihtiyacımız var’ dedi. Bir anda söylenenleri duyunca şoka giren Salık, dolandırıcı ile telefon görüşmesine devam edip bir banka şubesine gidip hesabındaki parayı çekmek isteri. Kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, Salık'ın telefonu kapatmasına izin vermedi. Müesser Salık, bankadaki gişe görevlisine, "Beni telefonla arıyorlar, hesabımdaki 9 bin lirayı çekmek istiyorum, lütfen acele edin" dedi.
YARDIMINIZ GEREKİYOR
Durumu fark eden gişe görevlisi, hemen polise ihbarda bulundu. Bankaya gelen polis, el işaretleri ile kadının telefon görüşmesine devam etmesini istedi. Mağdur Müesser Salık'ın telefonla görüştüğü ve kendini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, 'Benimle banka içerisinde konuşmayın. Çektiniz mi paranızı? Makbuzu elinize alın ve seri numarasını söyleyin. İnegöl Asayiş Şube Müdürlüğünde komiserim. Maksadımız şebekeyi çökertmek. PKK örgütünün sizin hesaplarınızı ele geçirdiği için bunları çökertmemiz için yardımınız gerekiyor. Bize bu konuda müracaat eden yaklaşık 60 vatandaşımız var' dedi.
6 AYLIK ÇALIŞMAMIZIN BERBAT OLMASINI İSTEMEYİZ
Dolandırıcı, 'Yakınınızdaki postaneye gidin ve vereceğim hesaba paranızı yatırın. PTT'deki işinizin ardından, İnegöl Emniyet Müdürlüğüne geleceksiniz. Yazılı ifadenizi alacağız. Ondan sonra evinize sağ salim intikal ettireceğiz. Emniyete gelene kadar gerekli çalışmanın yapılması için hiç kimseyle bilgi paylaşımında bulunmayacaksınız. 6 aylık çalışmamızın berbat olmasını istemeyiz' diyerek parayı kendi hesabına yönlendirmek istedi.
Telefon görüşmesi sırasında mağdur kadının gözyaşı döktüğü görüldü. Dolandırılmaktan son anda kurtarılan Müesser Salık, ifadesi alınmak üzere İnegöl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Polis, dolandırının kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.