SAMSUN'da 65 yaşındaki Erol Oda'yı cep telefonundan arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp banka hesabından 40 bin TL para çektirip dolandırdığı iddia edilen 34 yaşındaki Deniz D., 27 yaşındaki Ömer Faruk E. ve 28 yaşındaki Halil U. bugün Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Aldıkları 40 bin TL'yi ise bir tost makinesinin içine koyup Şanlıurfa'ya kargoyla gönderdikleri tespit edildi. Paraya el koyan polis, sahibine teslim etti.
Samsun'da 3 gün önce Kale Mahallesi Cumhuriyet Meydanın'da meydana gelen olayda, cep telefonundan kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp Erol Oda'nın 40 bin TL'sini dolandırdıkları iddiasıyla dün Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yakalanan Deniz D., Ömer Faruk E. ve Halil U. Samsun Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin kaçtığı noktadaki 8 ayrı işyerinin kamera görüntülerinden takip edilerek yakalanan 3 kişiden Ömer Faruk E., polise verdiği ilk ifadesinde suçunu itiraf ederek, "Aldığımız paranın 35 bin lirasını satın aldığımız bir tost makinasını söküp içini dizdik. Daha sonra bir koliye koyarak kargoyla Şanlıurfa'da oturan A.T. isimli şahısa gönderdik" dedi.
Dolandırıcılık olayıyla alakası olmadığını söyleyen Deniz D. adlı kadın ise, "Bana bir koli verdiler. Ben de kargoya verdim. Bunun dışında olayla bir alakam yok" dedi. Zanlıların üst aramasında ise 5 bin TL para ele geçirildi. Alınan ifadenin ardından söz konusu kargo yetkililerine ulaşan polis, kargo aracını Gaziantep'te durdurdu. Gaziantep polisi ise içi parayla dolu koliyi alıp Samsun Emniyetine gönderdi. Polis bugün paraları sahibine teslim etti. Şüpheliler hakkında yapılan sorgulamada sabıkalı oldukları tespit edildi.
Öte yandan ilk yakalandığında polise sahte kimlik veren Ömer Faruk E.'nin Şanlıurfa'dan kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası olduğu ortaya çıktı. 

HÇ(MS/AAA)(FOTOĞRAF)

-----------------
Ömer Faruk E. : Erdem
Halil U. :Uyar
Deniz D. :Doğan
A.T. Aziz Togay