Mehmet KAYMAK/ADANA,() - ADANA'da, trafik kazasında yaralanan babaları 74 yaşındaki Salih Tunç'u başka hastaneye götürecek ambulans geç geldiği gerekçesiyle acil servis doktoru 47 yaşındaki Tekin Müjde'yi dövdükleri iddiasıyla yargılanan 5 şüpheliden 2'sine 3'er bin lira para cezası verilip, ertelendi. 3 şüpheli ise beraat etti.
Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Adana Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde görevli Dr. Tekin Müjde, 10 Haziran 2013'te trafik kazasında yaralanıp hastaneye kaldırılan Salih Tunç'un yakınlarının saldırısına uğradı. İddiaya göre, hastanın Göğüs Cerrahi Uzmanı bulunan başka bir hastaneye sevk edilmesine rağmen bekledikleri ambulansın geç gelmesine öfkelenen Salih Tunç'un yakınları, Dr. Tekin Müjde'ye tekme tokat saldırdı. Saldırganların elinden kurtarılan Dr. Müjde özel bir hastaneye kaldırıldı. Yırtılan doktor gömleğini gösteren Dr. Müjde olay anını şöyle anlattı:
"Olaya neden olan hastaya diğer arkadaşım bakmış ve Adana Numune Hastanesi'ne sevk etmiş. Ancak hasta yakınları benim yanıma gelip, 'Bizim hastamız neyi bekliyor?' dedi. Ben, 'Bilmiyorum doktorunuza sorun' dedim. Bu kez, 'Ambulans ne zaman gelecek, öldükten sonra mı gelecek?' dediler. Daha sonra 'Koca hastanede, bir tane mi ambulans var?' diye tepki gösterdiler. 'Benimle ilgisi yok' dedikçe ısrar ettiler. Ben de 'Size ikinci ambulans temin edemem. Bunu başhekime söyleyeceksiniz. Olmadı, valiye söyleyeceksiniz. Hatta Sağlık Bakanı'na ve Başbakan'a söyleyeceksiniz. Devlet Hastanesi'nde neden bir ambulans var? Neden ikinci bir ambulans yok diyeceksiniz?' dedim. Bunun üzerine bana saldırdılar."
"DOKTOR BiZİ TAHRİK ETTİ"
Olayın ardından gözaltına alınan yaralı yakınları da doktoru suçlayarak şikayetçi olduklarını söyledi. Doktor Müjde'nin kendilerine bağırarak hakaret ettiğini ileri süren yaralının oğlu 36 yaşındaki Ramazan Tunç, "Ambulansın gelmediğini ve hastamızla ilgilenen kimse olmadığını söyledim. Doktor Tekin Müjde de bize tepki gösterdi. Sonra 'Babanız öldü' deyince aramızda tartışma çıktı. Bağırarak hakarette bulundu. Servis çok kalabalıktı. Ben kimseyi darp etmedim. Kimin kimi darp ettiğini de görmedim" dedi. 29 yaşındaki Eyüp Tunç da "Doktor bizi tahrik etti. Biri babamın öldüğünü söyleyince kendimi kaybettim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" diye konuştu.
33 yaşındaki Cumali Tunç ile 49 yaşındaki Ahmet tunç kardeşler de benzer ifadeler verirken; yaralının torunu 22 yaşındaki Ercan Kılıç ise ifadesinde şunları söyledi:
"Dedemin filmini çektiler. Sonra göğüs hastanesine göndereceklerini söylediler. Ancak ambulans bir türlü gelmedi. Doktor bizle alay etti. Ben de o sinirle doktorun üzerine atladım. Ancak vurup vurmadığımı hatırlamıyorum."
Haklarında 'kasten yaralama' suçundan 1'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar, 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Sanıklar 'kasten yaralama' suçlamasını kabul etmedi. Mahkeme, 4'ü kardeş 5 sanıktan Eyüp Tunç ile yeğeni Ercan Kılıç'ı 'kasten yaralama' suçundan 3'er bin lira para cezasına çarptırdı. Sonra da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıklar, 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlemezse ceza ortadan kalkacak.
Diğer kardeşler Ahmet, Ramazan ve Cumali Tunç ise, suçları sabit görülmediği için beraat etti.

MKA(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)