RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli 30 yaşındaki doktor Y.Y. hakkında, aynı hastanede sekreterlik yapan 35 yaşındaki A.D.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tıbbı sekreterlik yapan A.D., evlilik vaadinde bulunan evli doktor Y.Y. ile yaklaşık bir yıl önce görüşmeye başladı. Ancak doktor Y.Y. eşinden ayrılmayınca, A.D. ilişkiyi bitirmek istedi. İddiaya göre geçen yıl 8 Ağustos tarihinde hastanede nöbetçi olan doktor Y.Y., gece nöbetinde olan A.D.’nın bulunduğu odaya zorla girerek kadına tecavüz etti.
DOKTOR Y.Y. TECAVÜZ SUÇLAMASIYLA YARGILANACAK
Olayın ardından A.D., İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı bölümüne başvurarak, 'Cinsel saldırı olayına bağlı travma sonrası stres bozukluğu' yaşadığı belirtilen rapor aldı. Bunun üzerine avukatı Eren Keskin, doktor Y.Y. hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonucunda tutuksuz doktor Y.Y. hakkında Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde tecavüz suçlamasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması 15 Ocak tarihinde Rize Adliyesi’nde görülecek.
İHD DAVAYI TAKİP EDECEK
İnsan Hakları Derneği (İHD) Rize Şube Başkanı Günay Karafazlı, tecavüz olayını takip ettiklerini belirterek yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi. Karafazlı, “Olay sonrası psikolojik baskılar karşısında hem mağdur kadın arkadaşımız, hem de İHD olarak  kararlılıkla mücadele ettik. Önümüzdeki süreçte Rize Adliyesi’nde görülecek olan davayı takip edeceğiz. Son günlerde dayatılan ahlakçı anlayışlar sonucu bölgemizde benzeri taciz olayları artıyor. Bu tür olaylara karşı kadın örgütleri ve insan hakları savunucuları olarak karşı duruş sergilememiz gerekiyor" dedi. MK(TM/AAA)