MARDİN'in Nusaybin İlçesi Devlet Hastanesi'nde bazı dallarda uzman doktor olmadığı gerekçesiyle tedavi olmadıklarını dile getiren vatandaşlar, hastane önünde protesto eylemi yaptı.
Mardin'in Nusaybin İlçesi Devlet Hastanesi'nde göz, üroloji, kardiyoloji, genel cerrahi, beyin cerrahı, kadın doğum, dahiliye dallarında uzman doktor bulunmadığı için tedavi olmadıklarını söyleyen vatandaşlar, bugün hastane önünde eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişilik bir grup, sıra yazdırıp saatlerce beklemelerine rağmen tedavi olamadıklarını belirterek, oturma eyleminde bulundu.
Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Emin Ay, hastane önündeki protestocuları sakinleştirmeye çalıştı. Ay, bazı doktorların ameliyata girdiğini, bazılarının yıllık izinde, bazılarının ise zorunlu hizmetlerinin bitmesi nedeniyle ilçeden ayrıldığını anlatarak, sorunu çözmek için çaba harcadıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı'ndan doktor istediklerini belirten Ay, protestoculardan eylemlerine son vermelerini istedi. Bu sırada protestocular ile hastane görevlileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
Tepkilerini dile getiren eylemcilerden Muzaffer Çakır, "Sabah saat 05.00'de gelen insanlar muayene olmak için ismini yazdırıp saatlerce bekliyor. Ama sırası geldiğinde doktor yok diyorlar. Hasta insanlar doktor olmaması nedeniyle tedavi olamıyor" dedi. Hastaneye muayene olmak için gelenler ise fiş aldıktan sonra saatlerce bekletildiklerini ancak sıraları geldiğinde doktor olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiklerini anlattı. Protestocular, bir süre hastane önünde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI