ADANA'da, üvey kızı 5 yaşındaki Güler Aydoğdu'yu döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 31 yaşındaki Filiz Ö., tanık olarak dinlenen Adli Tıp Uzmanı Dr. Ayşegül Bilen'in "Bacaktaki ekimozun dışındaki izler tedaviye bağlı bulgulardır" yönündeki ifadesinin ardından tahliye edildi.
Merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi'nde oturan ve at yetiştiriciliği yapan 29 yaşındaki Gıyasettin Aydoğdu'nun eşi Aycan Aydoğdu 2.5 yıl önce kanser hastalığından öldü. Kızı Güler ile yalnız kalan Aydoğdu, ailesinin de tavsiyesiyle, eşi trafik kazasında ölen bir çocuk annesi Filiz Ö. ile nikahsız olarak evlendi. Çiftin bir kız bebekleri oldu. 30 Haziran 2013 günü Filiz Ö., evde temizlik yapmak için 6 aylık bebeğini komşusuna bıraktı. Kendi kızı sokakta, üvey kızı da odada oynarken banyoyu temizleyen Filiz Ö., iddiaya göre açık olan kapıdan üvey kızı Güler'in sırt üstü düşerek kafasını ranzaya çarptığını gördü. Koşup baygın haldeki Güler'in önce banyoda yüzünü yıkadı, kendine getiremeyince kucaklayıp sokakta rastladığı bir araçla hastaneye götürdü. Sağlık görevlileri, şuuru kapalı olan Güler'in kasıklarında, kollarında ve gövdesinde dayak izine benzer ekimozlar olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Kız çocuğu, müdahalelere karşın 3 gün sonra öldü. Vücudundaki ekimozlar üzerine üvey anne, 'cinayet şüphelisi' olarak tutuklandı.
SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU İSTEDİ
Küçük kızın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, üvey anne hakkında 'çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Filiz Ö., suçlamayı kabul etmedi. Olay günü eşinin dışarı çıktığını, kendisinin de evde temizlik yaptığını belirten Filiz Ö. şu savunmayı yaptı:
"Öz kızım komşumuzun çocuklarıyla ders yapıyordu. Bebeğimi de komşulara bırakmıştım. Üvey kızım Güler de evde oyun oynuyordu. Ben banyoyu temizlerken ranzadan düştüğünü ve başını ranzanın kenarına çarptığını gördüm. Bayılmıştı. Kendine gelsin diye yüzünü yıkadım. Ayılmayınca kucağıma alarak sokakta bulduğum otomobille hastaneye götürdüm. Banyodan çıkarken de ayağım kaydı, kucağımda Güler ile yere düştüm. Ben Güler'i hiç dövmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum."
BABA ŞİKAYETÇİ OLDU
Baba Gıyasettin Aydoğdu, nikahsız eşi sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Olay tarihinden bir süre önce ameliyat geçirdiği için evde bulunduğunu belirten Aydoğdu şunları anlattı:
"Ziyaretime gelen misafirleri yolcu etmek için dışarı çıktım. Yarım saat sonra kızımın rahatsızlanıp hastaneye götürüldüğünü öğrendim. Eşimin kızıma kötü davrandığını, hem kendisinden hem de komşularımdan duymuştum. Evlenirken kızımı akrabalarıma verebileceğimi söyledim. Eşim de 'Bir yetim bende var. Bir de sende var. Ben 2'sine de bakarım' dedi. Sonra kızıma iyi davranmadığını öğrendim."
DOKTOR TANIK OLARAK DİNLENDİ
Mahkeme heyeti, küçük kızın otopsisini yapan Adli Tıp Uzmanı Dr. Ayşegül Bilen'i tanık olarak dinledi. Dr. Bilen, otopsi raporunda 'Künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu öldüğü' belirtilen küçük kızın vücudundaki yara ve izlerle ilgili mahkemeye bilgi verdi. Otopsi tutanağındaki bulgu ve tespitlerin doğru olduğunu söyleyen Dr. Bilen, "Bacaktaki ekimozun dışındaki izler tedaviye bağlı bulgulardır" dedi.
Mahkeme heyeti, Dr. Bilen'in 'otopsi raporundaki bulgular tedaviye bağlı' olduğunu söylemesi nedeniyle cinayet sanığı üvey anneyi tahliye etti. Mahkeme heyeti ayrıca, küçük kızın ranzadan düşerek mi öldüğünün yoksa üvey annesi tarafından mı öldürüldüğünün belirlenmesi için olayın meydana geldiği evde keşif yapılmasına karar verdi.
BABA TEPKİ GÖSTERDİ
Baba Enes Aydoğdu doktorun raporuna ve mahkemenin kararına, "Hadi diğer morluklar geçirdiği rahatsızlıktan dolayı gördüğü tedaviden, sırtındaki ısırık izi de mi tedaviden. Ben adaletin yerini bulmasını istiyorum. Kızımı öldüren kadın nasıl serbest kalır aklım almıyor" diyerek tepki gösterdi.