ADANA'da Seyhan Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğine gitmek için bindikleri teknenin alabora olması sonucu kaybolan ve henüz bulunamayan 33 yaşındaki Turgut Bülbül'ün 112 Acil Servisi'nde görevli ablası Dr. Nuran Bülbül'ün de aynı gün bölgede görevli olduğu, ancak müdahale etmek için kurtarılmasını beklediği kayıplar arasında kardeşinin olduğunu bilmediği ortaya çıktı.
Menderes Adası'ndan 11 Aralık'ta süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için açılan 5 kişi, şiddeti fırtına nedeniyle teknenin alabora olması sonucu suya düştü. Suriye vatandaşı  30 yaşındaki Rabi Akko, 51 yaşındaki Hacı Osman Gönen ile 44 yaşındaki Ahmet Kocabey dalgıçlar tarafından kurtarıldı. Turgut Bülbül ile Kenan Atakay ise, suda kayboldu. 14 Aralık'ta yapılan aramalar sırasında 1978'de 17 yaşındayken yüzmek için girdiği Seyhan Baraj Gölü'nde boğulan amcası Kenan'ın adı verilen Kenan Atakay'ın cesedi bulundu. Ancak, Turgut Bülbül'e henüz ulaşılamadı.
Kayıp olan Turgut Bülbül'ü bulmak için Mersin ve Adana Emniyet Müdürlüğü'nden gelen ekiplerin katıldığı arama- kurtarma çalışmasına bugün de devam edildi. 2 polis dalgıç teknenin battığı bölgede sık dalış yaparak Turgut Bülbül'ü bulmaya çalışıyor.
KARDEŞİNİ KURTARMAYA GİTTİĞİNİ BİLMİYORMUŞ
Turgut Bülbül'ün annesi 57 yaşındaki Nesibe Bülbül ile ablası 112 Acil Servis'te görevli Dr. Nuran Bülbül de diğer yakınlarıyla birlikte bölgede arama kurtarma çalışmasını takip etti. Çalışmaları gözyaşları içinde izleyen abla Nuran Bülbül'ün olayın olduğu gün bölgeye sevk edilen ambulans ekibinde yer aldığı da ortaya çıktı. Kurtarılan 3 kişiye müdahale eden ekibin ardından bölgeye sevk edilen ambulansta bulunan Nuran Bülbül'ün müdahale etmek için beklediği kayıp olarak aranan 2 kişiden birinin kardeşi Turgut olduğunu o saatlerde bilmediği ifade edildi. Nuran Bülbül'ün arama kurtarma çalışmasına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verilmesi ardından 112 Acil Merkezi'ne döndüğü bu sırada kendisini arayan yakınlarından kayıplardan birinin kardeşi Turgut olduğunu öğrendiği belirtildi.
DALGIÇLAR KARDEŞİMİ BULUN
Dr. Nuran Bülbül, 2 dalgıç ile arama yapılmasına sitem ederek, "Olay günü onlarca dalgıç vardı. Şimdi nerdesiniz kardeşimi kurtarın dalgıçlar" diye gözyaşı döktü.
Alabora olan tekneden sağ kurtulan Rabi Akko çalışmaları izlerken Bülbül'ün annesi Nesibe Bülbül'ü teselli etti. Arama çalışmasına katılan ekipteki dalgıçlardan biri 30 metre derinlikte tehlike atlattı. Fenalaşan dalgıç, ilk müdahalenin ardından hastaneye gönderildi.