SAMSUN'da 9 aylık hamile 18 yaşındaki Gülcan G., hırsızlık yapmak için girdiği evin sahibine yakalandı. Polise teslim edilen şüpheli, ifadesinde, "Evin kapısı açıktı, susamıştım ve tuvaletim gelmişti. İhtiyaçlarımı karşılamak için girdim" dedi. Adliyeye sevk edilen Gülcan G., doğumuna az süre kaldığı için adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Olay, dün İlkadım İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Sancak Sokak'ta oturan 37 yaşındaki Emine Y. çocuğunu okul servisine bindirmek için evden çıktı. Bu sırada 9 aylık hamile Gülcan G., evin kapı zilini çaldı. Açan olmayınca da sert bir cisimle kapıyı açıp eve girdi. Çocuğunu servise bindiren Emine Y., döndüğünde evin kapısının açık olduğunu fark etti. Endişeyle evine giren Emine Y. misafir odasında şüpheli Gülcan G. ile karşılaştı. "Evimde ne yapıyorsun?" diye sorduğunda ise şüpheliden, "Evin kapısı açıktı, susamıştım ve tuvaletim gelmişti. İhtiyaçlarımı karşılamak için girdim" yanıtını aldı.
Ev sahibinin ihbarıyla gelen polis, şüpheli Gülcan G.'yi gözaltına alarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Evde yapılan aramada ise bir şey çalınmadığı belirlendi. Şüpheli, buradaki ifadesinde de "Kapı açıktı. Susamıştım ve tuvaletim gelmişti. İhtiyaçlarımı karşılamak için eve girdim" dedi. Hırsızlıktan kaydı bulunan şüphelinin çantasından, parmak izi bırakmamak için eline taktığı bir çift erkek çorabı çıktı.
Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Gülcan G. savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından, doğum yapmasına 12 gün kaldığı gerekçesiyle adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.