BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’ndeki devlet hastanesinde doğum yaptıktan sonra, kanamasının durmaması üzerine Balıkesir’e sevk edilirken yaşamını yitiren ve ihmal iddiaları üzerine doktoru hakkında soruşturma açılan 35 yaşındaki Canan Kızmaz, gözyaşları arasında toprağa verildi. Annesinin vasiyeti üzerine yeni doğan bebeğe de 'Ömür' adının verildiği bildirildi.
Bandırma’da oturan 2 çocuk annesi Canan Kızmaz, 4 Kasım Pazartesi günü doğum sancılarının başlaması üzerine ilçedeki devlet hastanesi doğum servisine kaldırıldı. Kızmaz, saat 23.57’de Dr. Orhan A.'nın gözetiminde gerçekleşen doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. İddiaya göre doktor, bebek ve anneyi servis görevlilerine teslim ettikten sonra dinlenmeye çekildi. Doktor hastaneden ayrıldıktan sonra, Canan Kızmaz’ın yapılan müdahalelere rağmen kanaması durmadı.
'DOKTOR UZUN SÜRE GELMEDİ' İDDİASI
Canan Kızmaz’ın eşi Sedat Kızmaz'ın iddiasına göre, haber verilmesine rağmen uzun süre hastaneye gelmeyen Dr. Orhan A., durumun vahim olduğunun bildirilmesi üzerine saat 03.00’te gelerek, kanaması durmayan ve duruma ağırlaşan Canan Kızmaz’ın Balıkesir’e sevkine karar verdi. Ambulansla yola çıkarılan Canan Kızmaz’ın durumu Susurluk İlçesi’nde daha da kötüleşince buradaki hastaneye götürüldü. Ancak buradaki müdahaleye rağmen Canan Kızmaz kurtarılamadı. Kızmaz’ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Sedat Kızmaz’ın ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Sedat Kızmaz, eşimin ölümünde ihmali bulunanlar hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporla birlikte davacı olacağını söyledi. Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yahya Kemal Çalışkan ve Hastane yöneticisi Opr. Dr. Serdar Yazıcı, şikayet üzerine doktor hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.
GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Canan Kızmaz için Bandırma Beyazevler Camisi’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine katılan Canan Kızmaz annesi Cemile Kaya ve ilk eşinden kızları Ebru ve Güllü Çardak fenalık geçirdi. Kızının tabutuna sarılan Cemile Kaya uzun süre gözyaşı döktü. Cemile Kaya “Doğum sonrası kanaması olan kızıma doktor 3 saat sonra müdahale etti. Zamanında müdahale etseydi.Şimdi kızım hayatta olacaktı. Adalet bu işin peşini bırakmasın" dedi.
Canan Kızmaz’ın eşi Sedat Kızmaz da, "Ben savcılığa suç duyurusunda bulundum. Elimden geleni yapacağım. Savcılıktan bu işin peşini bırakmamasını istiyorum. Ben de bırakmayacağım. Karım dünyaya getirdiği bebeğinin yüzünü göremeden öldü" diye konuştu.
Sedat Kızmaz, "Eşim doğumdan önce bana, doğacak olan çocuğumuza ister kız ister erkek olsun 'Ömür' ismini koymamızı istedi. Ben de şimdi hastanenin yenidoğan ünitesinde kuvözde bulunan oğlumuza Ömür ismini koydum. Oğlum ömrüyle yaşayacak" dedi.
Kılınan namazın ardından Canan Kızmaz’ın cenazesi Bandırma Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.