BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’ndeki devlet hastanesinde doğum yaptıktan sonra kanamasının durmaması sonucu Balıkesir’e sevk edilirken yaşamını yitiren 35 yaşındaki Canan Kızmaz’ın ölümünde ihmal bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Bandırma’da oturan 2 çocuk annesi Canan Kızmaz, 4 Kasım Pazartesi günü doğum sancılarının başlaması üzerine ilçedeki devlet hastanesi doğum servisine kaldırıldı. Saat 13.00’te hastaneye getirilen Kızmaz, saat 23.57’de Dr. Orhan A.'nın gözetiminde gerçekleşen doğumla bir erkek çocuk dünyaya getirdi. İddiaya göre, doktor, bebek ve anneyi servis görevlilerini teslim ettikten sonra dinlenmeye çekildi. Doktor, hastaneden ayrıldıktan sonra Canan Kızmaz’ın yapılan müdahalelere rağmen kanaması durmadı. Canan Kızmaz’ın eşi Sedat Kızmaz'ın iddiasına göre, kendisi irtibata geçilip, haber verilmesine rağmen uzun süre hastaneye gelmeyen Dr. Orhan A., durumun vahim olduğunun bildirilmesi üzerine saat 03.00’te gelerek, kanaması durmayan ve duruma ağırlaşan Canan Kızmaz’ın Balıkesir’e sevkine karar verdi.
YOLDA ÖLDÜ
Ambulansla yola çıkarılan Canan Kızmaz’ın durumu Susurluk İlçesi’nde daha da kötüleşince buradaki hastaneye götürüldü. Ancak buradaki müdahaleye rağmen Canan Kızmaz kurtarılamadı. Kızmaz’ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Sedat Kızmaz’ın ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Sedat Kızmaz, eşimin ölümünde ihmali bulunanlar hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporla birlikte davacı olacağını söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yahya Kemal Çalışkan, doğumdan sonra kanamanın durmaması üzerine doktora haber verildiğini ve doktorun hastaneye gelerek Kızmaz’ı Balıkesir’e sevk ettiğini söyledi. İncelemenin sürdüğünü belirten Başhekim Çalışkan, doktor Orhan A. hakkında soruşturma açılması için ilgili mercilerden izin istendiğini söyledi.
ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bandırma Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr Serdar Yazıcı da, Canan Kızmaz’ın ailesinin olayda doktor Orhan A.’nın ihmalinin bulunduğunu öne sürmesi üzerine hastane yönetimi olarak olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını belirterek, “Konu bakanlığa kadar intikal etti. Yapılacak soruşturma sonrasında ihmal olup olmadığına karar verilecek.Böyle bir olayın olması üzüntü verici” dedi.