DİYARBAKIR'da meydana gelen trafik kazasında 3 polis memuru şehit oldu.
Kaza, Diyarbakır-Mardin karayolunun 20'inci kilometresindeki Karaköprü Mevkii'nde saat 11.00'de meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memuru, bir görev nedeniyle Mardin'e doğru sivil plakalı otomobille yola çıktı. Polis memurlarının içinde bulunduğu otomobil, Karaköprü Mevkii'ne geldiğinde, Mardin'den Diyarbakır'a gelen bir otomobil kontrolden çıkarak orta refüjü aşıp karşı yöne geçip polislerin bulunduğu araca çarptı.
Kazada 3 polis memuru olay yerinde şehit olurken, çarpan aracın sürücüsü de yaralandı. Olay yerine gelen Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, polis memurlarının Mardin'deki bir görev nedeniyle yola çıktığını belirterek, "Karşı yönden gelen aracın sürücüsü kontrolünü kaybediyor ve Diyarbakır-Mardin yoluna girip polis aracına çarpıyor. Kazada 3 polisimiz şehit oldu" dedi. Emniyet Müdürü Böğürcü, şehit polis memurlarının isimlerinin daha sonra açıklanacağını belirtti.
Bu arada kaza nedeniyle kapanan karayolunda ikinci trafik kazası daha meydana geldi. 47 PV 154 plakalı hafif ticari araç, kaza nedeniyle duran 47 KS 995 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada, hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı.

FOTOĞRAFLI