VALİ KIRAÇ OPERASYONUN AYRINTILARINI AÇIKLADI
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kentte bugün uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntılarını açıkladı. Kıraç'ın Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'ndeki toplantasına Emniyet Müdürü Recep Güven ile operasyonda yer alan müdür ve polisler de katıldı.
Diyarbakır merkezinde uyuşturucu madde ticareti ve satışı yaptığı tespit edilen 85 kişiye ait, 79 ikamet ve 22 iş yerinde arama yapıldığını belirten Vali Kıraç, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde de bir ikamete eş zamanlı operasyon düzenlendiğini söyledi. Vali Kıraç şöyle konuştu:
"Bu operasyonlarda 51 şüpheli yakalanarak şuan adli işlemleri yapılmaktadır. Yürütülen operasyonlarda ise 26 kilo 54 gram kubar, 87 kilo 223 gram toz esrar, 22 bin 185 adet uyuşturucu hap, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 90 adet değişik çaplarda mermi ele geçirildi. Bu işlerde çalışan, çantacı olarak tabir edilen şahısların 500 bin TL maddi değeri olan bir rakamı arkadaşlarımız elde etmiş oldular."
Diyarbakır'da son dönemlerde 15 büyük operasyonda yaklaşık 46 milyon 951 bin kök kenevir imhası gerçekleştirildiğini kayderen Vali Kıraç, "15 ayrı operasyonda 16 bin 211 ton kubar, 36 bin 247 ton toz esrar ele geçirildi ve bu operasyonların maddi değerleri ise 2,5 milyar TL'dir" dedi.
BU İŞİ BIRAKIP KENDİLERİNE NAMUSLU İŞ BULSUNLAR
Vali Kıraç okulların açıldığını, çocukların bulunduğu bölgelerde suç ve suçlulara karşı mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:
"Sosyal birimlerimizin tümü faaliyetlerini sürdürüyor. İnsanlara zarar verecek her türlü girişimde bulunanların mutlaka ilgili birimlerimiz tarafından takip edildiğini ve edileceğini, sonuna kadar da bu zarar verici faileyetlerle mücadele edileceğimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu bölgemiz için ciddi bir tehdittir. Bu insanlık suçudur. Bunun bir kez daha altını çiziyorum. Diyarbakır halkı, kamu ve güvenlik görevlileriyle beraber bu işi bitirinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Çünkü amacımız insan hizmettir. İnsana hizmetin en önemli yolu da onlar zarar verici bütün emareleri ortadan kaldırmaktır. Bu kötü davranışlar takipsiz kalmaz, bu işle uğraşanlar bu işi bıraksınlar. Kendilerine daha namuslu düzgün işler bulsunlar. Gelsinler, bizim biliyorsunuz ki toplum yararına çalışmalarımız var. Oralarda da bugünlerde yaklaşık 4 bin civarında insana iş imkanı vererek kura çektiriyoruz. Gelsinler oralarda kendilerine namuslu iş bulsunlar, başka iş yapsınlar. Kötü alışkanlıkları elde ederek, çocukları suça teşvik ederek, onlara kötü alışkanlıklar yükleyerek geçimlerini sağlamaları mümkün değildir. Bu süreç, suçla ve suçluyla mücadele sürekli devam edecektir."