DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde görev yapan doktor ve sağlık çalışanları, hasta yakınları tarafından uğradıkları saldırı ve hakaretleri protesto etti. Dr. Serhat Deveci, bundan sonra sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulanması halinde iş bırakacaklarını söyledi.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde görevli bir doktorun, 21 Aralık günü hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi. Hastane önünde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları, arkadaşlarının saldırıya uğramasını protesto etti. 'Şiddete hayır' sloganı atan sağlıkçılar adına açıklama yapan Dr. Serhat Deveci, 21 Aralık günü göğüs hastalıkları servisinde görev yapan sağlıkçıların hasta yakınlarının hakaretine, saldırısına ve linç girişimine maruz kaldığını ileri sürerek hasta yakınlarının stres atmak amacıyla sağlık çalışanlarına bağırıp çağırdığını söyledi. Dr. Serhat Deveci şunları söyledi:
"Yatan hasta yakınlarının görevli doktor ve sağlık çalışanlarına hakaret etmesiyle başlayan tartışma sonucu hastanın 30 kişilik yakınları bıçaklarla servisi basmıştır. Serviste bulunan doktor, sağlık çalışanları olmak üzere 3 güvenlik görevlisi darp, hakaret ve tehdit edilmiştir. Sağlıkta dönüşüm programı sonucu hastanın müşteriye dönüştürülmesi ve hekim emeğinin değersizleştirilmesi, iktidarın ve tüm siyasetçilerin hekimleri sağlıkta yaşananların sorumlusu olarak göstermesi, bu çerçevede hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin oluşmasına önemli bir ivme kazandırmıştır. Şiddete maruz kalmamızın ardından, yetkililer haklarımızı savunmak yerine saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarını şikayetinden vazgeçirme, barıştırma yolunu seçmektedir. Bu hekimlerin yaşadığı mağduriyeti artırmakta ve sürekli hale getirmektedir. Şiddetin toplumsal sorunlarda olduğu gibi sağlık sorunlarının çözümün de yerinin olmadığını düşünüyor ve karşı çıkıyoruz. Bundan sonra sağlık emekçilerine yönelik gelişecek şiddette karşı emekten gelen gücümüzü tüm alanlarda iş bırakacağız."