Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin yoldan geçenlerin üzerine tabancayla ateş açması sonucu biri kadın 2 kişi yaralandı. Polis, saldırganı yakalamak için kentteki operasyonlarını sürdürüyor.
Olay merkez Yenişehir İlçesi, Şehitlik Semti'nin 38'nci sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bir kişi cadde üzerinde yürürken, belindeki tabancayı çıkarıp rastgele etrafa ateş açmaya başladı. Saldırganın tabancasından çıkan kurşunların yolda yürürken isabet ettiği Garip Güler ile Erdal Doğan yaralandı. Saldırgan daha sonra olay yerinden kaçarken, ensesinden ağır yaralanan Erdal Doğan ile kolundan yaralanan Garip Güler, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Polis, olay yerinde inceleme yaparken, bu sırada yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan 41'inci sokak üzerinden silah sesleri geldi. Çelik yeleklerini giyen polisler, silah seslerinin geldiği sokağa girerek, saldırganı yakalamak operasyon başlattı. Saldırganın sokak içine tabancasından çıkan kurşunların araçlara isabet ettiği görüldü. Bölgedeki Mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI