KONTROL ALTINA ALINDI
Diyarbakır'da bunaltıcı sıcakların hakim olduğu bugün, Özel Memorial Hastanesi'nin çatısında çıkan yangına Diyarbakır İtfaiyesi tüm araçlarıyla müdahale etti. Zaman zaman su sıkıntısı çeken itfaiye araçlarına da karayolları tankerleri su taşıyarak destek verdi. 12 katlı hastanede çıkan yangın, bir saati aşkın çalışmadan sonra kontrol altına alındı. 
Yeni doğan servisi ve doğum yapan kadınlar, ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılan hastalar ile acil serviste yataklı tedavi gören hastalar ve refakat eden yakınları panik yaşadı. Pazar günü olması nedeniyle personelin çoğunun izinli olduğu hastanede, görevlliler acil durum değerlendirmesi yaparak, durumu ağır ve kritik olan hastaları belirledi. Belirlenen yaklaşık 26 hasta ambulanslarla Diyarbakır'daki diğer hastanelere nakledildi. Ancak yeni doğan ünitesindeki doğumu yaklaşan kadınlar ile yeni doğum yapmış anne ve pramatüre bebeklerin kaldığı yerin güvenli olması nedeniyle nakledilmedikleri bildirildi.
Güvenlik güçleri hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, çevredeki vatandaşlar da balkonlara çıkarak yangını ve söndürme çalışmalarını baştan sona izledi. Soğutma çalışmalarının ardından yangının çıkış nedeni araştırılacak.

FOTOĞRAFLI