DİYARBAKIR'da Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava'nın Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüş sırasında olaylar çıktı. Polise havai fişek ve taş atan göstericilere, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Suriye'de Kürtlerin yaşadığı ve denetimi altında bulunan Kobani şehrine son günlerde IŞİD'lilerin yaptığı saldırıyı protesto etmek ve Kobani'ye destek vermek için bu akşam Diyarbakır'da Demokratik Kadın Hareketi (DÖHK) öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Demokratik Toplum Kongresi'nde (DTK) destek verdiği yürüyüş düzenledi. Merkez Yenişehir İlçesi Koşuyolu Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişi meşaleler yakarak, 1 kilometre mesafedeki Anıtpark'a yürüyüşe geçti. Aralarında Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu grup, sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Kentin en önemli caddesine girmek isteyen grubun önü önlem alan çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polisin yürüyüşe izin vermesi için milletvekili Tuğluk ile İl Başkanı Zümrüt'ün görüşme yaptığı sırada bir grup, polise taş, sopa ve havai fişeklerle saldırdı. Bunun üzerine polis de saldırganlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis kent merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ara sokaklarda ise polis ile göstericiler arasında olaylar bir süre devam etti.

Bu arada yürüyüşün olduğu saatlerde Yenişehir İlçesi'ndeki Şehitlik semtinde bulunan Özgür Yurttaş Derneği'ne el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Bölgede bulunan vatandaşlarla, saldırganlar arasında çıkan olaylara polis müdahale ederek, dağıttı.

FOTOĞRAFLI