YAKILAN bir baz istasyonunu sökmek için İzmir'den Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Dolunay Köyü'ne giden ve PKK'lılar tarafından kaçırılan teknisyenler Murat Yalçın ile Tamer Yiğitoğlu, 21 gün sonra serbest bırakıldı.
İzmir'de baz istasyonu kurulum şirketinde çalışan Murat Yalçın, Tamer Yiğitoğlu, Cevdet Anar ve Bayram Bürçün, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Dolunay Köyü'ne gitti. Burada, Diyarbakır'dan gelen 3 kişilik teknisyen grubuyla buluşan Bürçün ve arkadaşları, geçen 23 Nisan'da köye yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda daha önce yakılmış olan baz istasyonunu sökmek için çalışmaya başladı.
Bu sırada çalışanların yanına gelen silahlı 2 PKK'lı, teknisyenleri yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki ağaçlık alana götürdü. Ağaçlık alanda 7 teknisyenin yanına kalabalık PKK'lı grubu geldi. Yere yatırılan teknisyenlerin, elleri ve gözleri bağlandı. Cep telefonu ve araçların anahtarını da alan PKK'lılar, daha sonra teknisyenlere, nereli olduklarını, niçin geldikleri gibi sorular sordu.
Yaklaşık 8 saat bu şekilde elleri, gözleri bağlı ve yerde tutulan teknisyenlerden Diyarbakır'daki ekipten kendileri de Diyarbakırlı olan 3 teknisyen ile İzmir'den gelen 4 kişilik ekipten Bayram Bünçün ve Cevdet Anar, baz istasyonunun bulunduğu alana götürülerek serbest bırakıldı.
PKK'lılar ellerinde kalan Murat Yalçın ile Tamer Yiğitoğlu'nu yanlarında götürdü. İki teknisyenin ailelerinin endişeli bekleyişi 21 günün ardından iyi bir haberle son buldu. PKK'lıların yanlarında götürdüğü Yalçın ve Yiğitoğlu, bugün kaçırıldıkları bölge serbest bırakıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu iki teknisyenin sorgulanmak için Lice ilçe jandarma komutanlığına götürüldüğü öğrenildi.

TY(İÖ/AAA) (FOTOĞRAF)