DİYARBAKIR polisinin kent merkezi ve Şanlıurfa'da yaptığı eş zamanlı operasyonda, Türkiye'nin çeşitli illerinde özellikle okuma yazma bilmeyen, ehliyet sınavında başarılı olamayan kişilere 5 bin bira karşılığında sahte diploma ve sınavda joker kullanarak ehliyet aldırdıkları öne sürülen çetenin 9 üyesi tutuklandı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde ehliyet sınavlarında usulsüzlük ve sahtecilik yapan bir şebeke olduğu bilgisini aldı. Şebeke elemanlarının özel bir sürücü kursu sahibi olan S.T.'nin liderliğinde, sürücü belgesi almak isteyen ve önceden sınava girdiği halde başarılı olamayan kişilerle, okuma yazması olmayan, özellikle kırsal kesimlerde yaşayan kişilerle bağlantıya geçtikleri tespit edildi. Yaklaşık 5 bin lira karşılığında bu kişilere sahte diploma temin ederek yerlerine joker kişilerin sınava sokulduğunu da belirleyen polis, 8 Ekim günü tarihinde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.
Sürücü kursları ve evlere düzenlenen baskında çok sayıda sahte diploma, nüfus cüzdanları, sahte mühürler ele geçirilirken, aralarında sınavlara joker olarak da sokulan toplam 12 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 3'ü serbest bırakılırken, aralarında sürücü kursu sahibi ve çete lideri S.T. 'ninde bulunduğu 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.