Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da PKK'nın çocuklarını kaçırdıkları gerekçesiyle iki gün sürdürdükleri açlık grevine son veren aileler, oturma eylemlerine devam ediyor.
Çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önü ile Elazığ Caddesi'nin orta refüjünde 24 gündür eylem yapan aileler, protestolarını Dağkapı Meydanı'na taşıyarak burada yaptıkları iki günlük açlık grevine bugün son verdiler.
19 Mayıs'ta başladıklarını eylemlerini Dağkapı Meydanı'nda sürdüren aileler, çocuklarının fotoğraflarını taşırken, çadıra Türkçe, 'Yaşasın barış annelerinin direnişi' anlamına gelen Kürtçe pankart ile 'Yaşasın barış, yaşasın anaların isyanı', 'Çok acı çektik çok bedel ödedik. Artık yeter', Savaşa gitme kardeş kanı dökme', 'Kalem tutan ellere silah vermeyin' yazılı dövizler astı.
'BAŞBAKAN ÇOCUKLARI ALIP GETİRECEK'
30 kadın, 10 erkekten oluşan aileleri bugün Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptal Kartal ile partililer ziyaret etti. Çocukların dağa kaçırılmasının Kürtlere ne gibi bir faydası olabileceğini belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Demokrasiyle ne alakası var. 13-15 yaşında çocukları dağa kaçırıp anasız bırakmak, onları birer suç aleti haline getirmek, onları genç yaşta toprağa verdirmek için suç işletmek demokrasinin neresinde var. Dağdaki eşkiyanın polise, askere ve vatandaşa silah sıkmışların kılına zarar gelse, yeri yerinden oynatan insan hakları temsilcileri ve bazı siyasi partiler, ne yazık ki sizin gözyaşlarınızı ne de sizin feyatlarınızı duymuyorlar. Sayın başbakan birilerine adres göstererek gidin çocukları getirin dememeli. Böyle bir hakkı yok. Gidecek alacak getirecek. Bir devlet vatandaşının güvenliğini, özgürlüğünü ve refahını sağlamak zorundadır. Bunun başka da bir yolu yoktur. Devlet bir kurumdur. O kurumun da kuraları vardır. Herkes buna uymak zorundadır. İcranın başında da Sayın Başbakan vardır. Sayın Başbakan bu işe el atacak" dedi.
'BİRİLERİ OYUN MU OYNUYOR'
Diyarbakır'da indirilen Türk bayrağına da değinen Kartal, "Şehrin göbeğinde Türk bayrağı indiriliyor sesini çıkarmıyor. Niye vurmadın diye bağırıyor, çağırıyor diğer siyasi partilere ama açık arazide Lice'de bir vatandaşı terörist diye öldürüyor. Ben bilmiyorum terörist midir değil midir diye. Ama Lice'de açık arazide biri vuruluyor. Askeri içerisinde bayrağa çıkan birisine hiçbir şey yapılmıyor. Bu işin içinde bir oyun mu var? Birileri bir oyun mu oynuyor?" dedi.
Öte yandan eylem yapan annelerden Halime Cebe baygınlık geçirdi. Cebe, çadıra çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

SS(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)