DİYARBAKIR 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ayrı dosyalardan yargılanan iki hırsızlık çetesinin 21 üyesini değişen oranlarda hapis cezasına çarptırdı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, 2011 yılında mahkemeden alınan izinle yapılan teknik takipte 10 kişilik bir hırsızlık çetesini yakaladı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sanıklar hakkında hazırladığı iddianamede, suç örgütünün şehirdeki çok sayıda evden, otodan hırsızlık ve kapkaç olayını gerçekleştirdikleri belirtildi.
Çetenin elebaşı olduğu öne sürülen M.B.'nin suç örgütünün yönetimini sağladığı ve hırsızlık olaylarına bizzat katılmadığını belirten Savcı, örgütü yöneten M.B. ile kardeşi C.B. hakkında 160'ar yıla kadar, diğer çete elemanlarına ise çeşitli oranlarda hapis cezası istedi.
73- 84 YIL HAPİS
İddianamenin Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından, sanıkların yargılaması yapıldı. Duruşmalarda suç işlemek için örgüt kurdukları iddiasını reddeden sanıklar, bazı hırsızlık olaylarını ise kabul etti. 10'uncu celsede davayı karara bağlayan mahkeme, örgüt elebaşı olan kardeşlerden M.B.'yi 84 yıl 9 ay, C.B.'yi ise 73 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer örgüt üyelerine de değişen oranlarda ceza verildi.
BİBER SALÇASI VE KÖY HELVASI DA ÇALMIŞLAR
Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bir hafta sonra da başka bir hırsızlık çetesine ceza yağdırdı. Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Bursa'da 2010- 2011 yılları arasında çok sayıda hırsızlık ve kapkaç olayına karıştıkları iddiasıyla yargılanan 3'ü tutuklu 11 sanığın toplam 18 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Sanıkların elektronik eşya ve ziynet eşyasının yanı sıra, bir baharat dükkanının deposundan 20'şer kiloluk 17 teneke biber salçası ve 50'şer kiloluk 6 koli köy helvası çaldığı belirtildi.
Sanıklar mahkemede suçsuz olduklarını öne sürdü. Davayı geçtiğimiz günlerde karara bağlayan mahkeme, elebaşı konumundaki E.Y. ve Ö.Ç.'nin tüm hırsızlık eylemlerinden sorumlu olduklarını belirterek, 54'er yıl hapisle cezalandırıldıklarını açıkladı. Diğer 9 sanığa da çeşitli hapis cezaları verildi.

FB(GG/COŞ)