DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi'nin dağlık ve ormanlık alanında 3-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 9 ton esrar maddesine eş değer 170 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilerek imha edildi.
Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Hazro İlçesi'nde dağlık ve ormanlık arazide, esrar üretimi amacıyla yapılan yasadışı kenevir ekim alanlarının imhası ve şüpheli şahısların yakalanması maksadıyla 03-11 Temmuz 2014 tarihlerinde iki ayrı operasyon icra edildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando birliklerinin desteğinde, KOM Timleri, adli kolluk ekibi ve olay yeri inceleme timleriyle icra edilen operasyonlarda, toplam 17 bin metrekare alanda; 170 bin kök kenevir bitkisi, (Yaklaşık 9 ton kubar esrar maddesine eşdeğer), 25 kilogram kubar esrar ele geçirilmiştir. Ekimi yapılmış olan yasadışı kenevirin imhası, Hazro Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile gerçekleştirilmiş ve 8 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır."