DİYARBAKIR Valiliği, HDP'nin dün Lice İlçesi'nde yaptığı grup toplantısına giderken, PKK'lıların yollarını kestiğine dair haberlerin doğru olmadığını, yolun güvenlik güçlerinin kontrolü altında olduğunu açıkladı.
Diyarbakır Valiliği, dün HDP otobüsünün Lice'ye giderken yollarının yüzleri kapalı kişiler tarafındankesilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"Bazı basın- yayın organlarında 10 Haziran 2014 günü HDP milletvekillerinin grup toplantısını yapmak üzere hareket ettikleri Lice'de yollarının PKK terör örgütü tarafından kesildiği şeklinde haberler yer almıştır. İlimizdeki bütün ana yollar, güvenlik güçlerimizin kontrolü altındadır. Vatandaşlarımızın yol güvenliği adına her türlü tedbir alınmaktadır. Ancak haberde de geçtiği gibi terör örgütü, yandaş ve sempatizanlarının medyada yer alma, gündem meydana getirme adına yolun kapatıldığı izlenimi vermek için bu tür anlık eylemler yapma gayreti içinde olduğu değerlendirilmektedir. Söz konusu yerde yol güvenliği adına her türlü tedbir alınmış olup yolda trafiği engelleyici eylemlere güvenlik güçlerimiz derhal müdahale etmektedir."
YOLDAKİ GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE
Lice ile Kocaköy ilçeleri arasındaki Fisovası Mevkii'nde karayoluna kontrol noktaları kuran güvenlik güçleri bugün, karayolu üzerinde yol kesip araçlardakilere kimlik kontrola yapan göstericilere müdahale etti. Müdahale nedeniyle karayolu, Duru Jandarma Karakolu önünden itibaren trafiğe asker tarafından kapatıldı. Askerin operasyon başlatması üzerine bu kez göstericiler Lice-Hani karayolunu kapattı ve durdurdukları bazı araçların kontak anahtarlarını aldı. Operasyon ve yol kapatma nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden araç trafiğine kapandı.
ASKERE ERZAK TAŞIYAN ARAÇ GASP EDİLDİ
Diyarbakır'ın Hani İlçesi Seren Köy yakınlarında yüzleri kapalı bir grup gösterici yol kesme eylemi yaptı. Göstericiler askerlere erzak taşıyan karayollarına ait 1 aracı gasp ederek şoförünü bölgeden yolladı. Aracı gasp edilen şoför Duru Jandarma Karakolu'na giderek durumu anlattı.

CA(GG/İD)