Şiddetli patlamada bomba yüklü araç paramparça olurken, polis aracında bulunan polis memurlarının yardımına ilk olarak çevrede oturanlar koştu. Polis memurları yaralı halde araçtan çıkarıldıktan sonra çevredekilerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla hastaneye götürüldü. Patlamada çevrede bulunan 2 evde büyük hasar meydana gelirken, yaralanan sivillerin bu evlerde yaşadıkları öğrenildi. Ayrıca patlama nedeniyle bazı ev ve işyerlerinin de camları kırıldı.
İSTANBUL'DAN ÇALINDI
Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, parçalanan bomba yüklü aracın çevreye saçılan parçalarını toplayarak incelemeye aldı. Yapılan incelemede saldırıda kullanılan otomobilin İstanbul'dan çalındığı belirlendi. PKK'lı teröristlerin bomba yükleyerek park ettiği otomobili, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdiği ve daha sonra da kaçtıkları tespit edildi.
Kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı başlatılan operasyon sürüyor. Dicle İlçesi'nin giriş ve çıkışlarına askerler konuşlandırılarak, ilçeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.
Diyarbakır patlamasında flaş gelişme!