ELİNDE BOMBA PATLAYAN GÖSTERİCİ YARALANDI
Lice'nin Çağılı Mezrası yakınlarında güvenlik güçleri ile yol kesen PKK yandaşları arasındaki olaylar akşam saatlerinde artarak devam etti. Bölgede önlem alan askerlere göstericiler, çivilerle desteklenmiş el yapımı patlayıcı, havai fişekler ve taşlarla saldırdı. Bu sırada elinde patlayıcı infilak eden bir gösterici yaralandı. Eli koptuğu belirtilen gösterici, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. PKK yandaşlarının attığı taşlardan 2 asker de yaralandı.
Olayların sürdüğü sırada yol kesen gruptan silah sesleri gelmeye başlayınca askerler siperlere girip tetikte bekledi, Güvenlik güçleri akşam saatlerinde göstericilere gaz bombasının yanı sıra TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahale etmeye başladı.
PKK'LILAR BİNGÖL-KARLIOVA YOLUNU KAPATTI
PKK'lılar Bingöl ile Karlıova karayolunu 25'inci kilometresinde keserek yoldan geçen araçları durdurdu. Yolcular üzerinde kimlik kontrolü yapan PKK'lılar, bir süre örgüt propagandası yaptı. Üzerlerinde silah ve ellerinde telsiz bulunan PKK'lıların yolu kapatmaları üzerine jandarma ekipleri de Kalecik Köyü yakınlarında önlem alarak, araçların geçişine izin vermedi.
Yaklaşık 2.5 saat kapalı kalan yol PKK'lıların bölgeden ayrılmasının ardından yeniden trafiğe açılırken, güvenlik güçleri bölgede geniş önlemler aldı.

CA,SS,SB(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)