DİSK üyesi işçiler, hükümetin kıdem tazminatlarıyla ilgili çalışmalarını protesto ederek, özel istihdam büroları ile iş güvencesi, senelik izin, kıdem tazminatı gibi hakların kaybolacağını ileri sürdü.
Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan DİSK'e üye 250 kişilik grup, 'Tazminat hakkımız gasp edilemez', 'Taşerona karşı omuz omuza' gibi sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Hükümetin, patronların talepleri doğrultusunda kıdem tazminatı hakkını kaldırmak üzere olduğunu belirten DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, işçinin tek güvencesi olan kıdem tazminatının kaldırılmasıyla işten çıkarmanın kolaylaşacağını söyledi.
Açılacak özel istihdam bürolarıyla işçinin emek gücünü satma özgürlüğünün ortadan kaldırılacağını savunan Aybar, “İşçiler hangi işte, kaç gün, kaç ay, nerede çalışacağını bilmeyecektir. Sürekli girdi, çıktı yapılarak işçinin iş güvencesi, senelik izin ve kıdem tazminatı gibi haklarına asla müsaade edilmeyecektir. Adeta çağdaş köle pazarları kurulacaktır" dedi.
Bir gün bile çalışan işçinin kıdem tazminatı hakkı kazanmasını isteyen Cemal Aybar, hak kayıplarına neden olan kıdem tazminatı üst sınırının kaldırılmasını talep etti.
Sloganlar ve alkışlarla süren eylem olaysız sona erdi.