Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), ()- İZMİR'in Foça İlçesi'nde, patlayan trafodan yayılan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla çıkan yangında meyve ve zeytin ağaçlarının bulunduğu 2 hektarlık alan zarar gördü.

Ilıpınar Mahallesi'nde bulunan direk üzerindeki trafonun patlaması sonucu anıza sıçrayan alevler, bugün saat 12.30 sıralarında yangın çıkardı. Alevler çevredeki meyve ve zeytin ağaçlarına da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 arazöz ve itfaiye araçları yangına müdahaleye başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmada alevler söndürüldü. Yangında 2 hektarlık alanda anız ile 50 meyve ağacının zarar gördüğü belirtildi. Patlayan trafonun ve hasar gören tellerin değiştirilmesi için Gediz Edaş ekipleri çalışma yaptı. Jandarma yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Söndürme çalışmalarına yardım eden vatandaşlardan Zeki Algan, "Biz elimizdeki küreklerle durdurmaya çalıştık ama rüzgarla birlikte alevler kısa sürede yayıldı. Bitişik tarladaki ağaçlar tutuştu. İtfaiye çok çabuk geldi de yangın diğer bahçelere ve hayvan ağıllarına sıçramadı" dedi.

FOTOĞRAF