BURSA'da, boşanma davası açan, kendisinden ayrı yaşayan eşi 31 yaşındaki Çiğdem Çalışkan'ı, otomobilinde 7 kurşun ile öldürdükten sonra polise teslim olan 33 yaşındaki Erhan Çalışkan, Emniyet Müdürlüğü'nde sabaha kadar ağladı. Erhan Çalışkan ifadesinde, barışma teklifini kabul etmeyen eşi Çiğdem Çalışkan'ı, ortak malları olan ev ve otomobilin paylaşımı nedeniyle aralarında çıkan tartışma nedeniyle öldürdüğünü söyledi.
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Erhan Çalışkan'dan boşanmak için Aile Mahkemesi'ne dava açan Çiğdem Çalışkan, dün akşam Yalova Yolu üzerinde bulunan ve muhasebeci olarak çalıştığı otomobil yedek parçası satan işyerinden ayrılıp evine gitmek üzere kullandığı 16 DZ 982 plakalı otomobiline bindi. Çiğdem Çalışkan yaklaşık 20 metre gittikten sonra konuşmak için yoluna çıkan Erhan Çalışkan'ı otomobiline aldı. Arka koltuğa oturan Erhan Çalışkan, kısa süre sonra tartıştığı Çiğdem Çalışkan'a, aracı boş bir araziye çekmesini istedi. Burada devam eden tartışma sırasında arka koltuktan inip Çiğdem Çalışkan'ın yanına giden Erhan Çalışkan silahını çekti. Erhan Çalışkan, "Kurtarın beni" diye bağıran eşi Çiğdem Çalışkan'a peş peşe ateş etti.
Vücuduna 7 mermi isabet eden Çiğdem Çalışkan, öldü. Eşini öldürdükten sonra yakındaki bir işyerine giden Erhan Çalışkan, cinayet işlediğini, teslim olacağını belirterek, polis çağrılmasını istedi.
Kısa sürede gelen ekiplere teslim olduktan sonra aldığı izin ile öldürdüğü eşini son kez öpen Erhan Çalışkan, sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çiğdem Çalışkan'ın yaptığı şikayet sonrası kendisine verilen '6 aylık evden uzaklaştırma cezası' 6 Eylül günü dolan Erhan Çalışkan için kendisiyle tartışan eşinin 20 ve 27 Eylül tarihlerinde iki kez şikayetci olduğu tesbit edildi.
Erhan Çalışkan, verdiği ifadede Merkez Nilüfer İlçesi İhsaniye Mahallesi'nde, ölen babasından kalan evlerinde kaldıklarını, boşanma davası açan eşinin daha sonra kızlarını alarak Fatih Mahallesi'nde tuttuğu eve taşındığını söyledi. Çalışkan, şöyle dedi:
"Kendisine barışmamız için yalvarıyordum. Hiç yanaşmadı. 'Hayatında bir kişi mi var'?' diye sordum. Bana, sinirli bir şekilde 'Evet' dedi. Çok üzüldüm. Mal paylaşımı konusunda tartışmaya başladık. Evlendikten sonra aldığımız ve kendisinde kalan otomobile sahip çıktı. Vermeyeceğini söyledi. Hatta babamdan bana kalan oturduğumuz evden de hak istedi. Olay günü konuşmak için işyerine gittim. İş çıkışı aracına bindim. Bana karşı yine ters ve aksi konuşunca kan beynime çıktı. Ne yaptığımız hatırlamıyorum. Çok üzgünüm ve pişmanım." 
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan Erhan Çalışkan bugün 'Adam öldürmek' suçnudan adliyeye çıkartıldı. Vücuduna isabet eden 7 kurşun ile kullandığı otomobilin direksiyonunda yaşamını yitiren Çiğdem Çalışkan'ın bugün ikindide kılınacak cenaze namazından sonra Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.