TUTUKLANDILAR
Dink cinayeti davasında duruşmaya katılmadığı için haklarında yakalama kararı çıkarılan ve Trabzon’da gözaltına alınan Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet ve Jandarma’daki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz’un telekonferans sistemiyle İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifadelerinin alınacağı açıklandı. Ancak İstanbul’daki sistemde meydana gelen arıza nedeniyle ifade veremeyen sanıklar Hayal ve Yavuz, sevk edildikleri Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi. Aynı sistemin cezaevinde de bulunduğu, Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz'un ifadelerinin yine telekonferans sistemiyle cezaevinden alınacağı vurgulandı. Bu arada sistemin yine arızalı olması durumunda Hayal ve Yavuz’un İstanbul’a gönderilecekleri öğrenildi.
GAZETECİLERE LAF ATTI
Cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılan Osman Hayal’in babası Bahattin Hayal, oğlunun yanına giderek para vermek istedi, ancak polisler buna izin vermedi. Jandarma tarafından adliyeden çıkarılan Zeynel Abidin Yavuz ise basın mensuplarına, “Koşun, yarış yapın, hanginiz daha iyi çekecek” diye laf attı.