ZONGULDAK kent merkezinde kaldırıma oturarak, 'Suriye'den geldik, bir yardım' yazısı ile dilencilik yapan 4 Suriyeli'ye polis müdahale etti. Polisin, "Dilenmek yok, dilenirseniz alırım sizi" diyerek uyardığı Suriyeliler uzaklaştı. 
Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da önce ayrı ayrı noktalarda dilenen Suriyeli 2 çift, daha sonra aynı caddede başka bir noktada bir araya gelerek dilenmeye devam etti. 'Suriye'den geldik, bir yardım' yazılı döviz ile kendilerine yardım edilmesini isteyen 4 kişi, gazetecilerin görüntü aldığını fark edince bulundukları yerden kalktı.
Caddede farklı bir yere geçerek dilenmek isteyen Suriyelilere, polis cadde üzerinde durdurarak müdahale etti. Polis, birinin kucağında küçük çocuğu da bulunan Suriyelileri, "Dilenmek yok, dilenirseniz alırım sizi" diyerek uyarıp gönderdi.
12 SURİYELİ VAR
AFAD İl Müdürü de olan İl Göç Müdür Vekili Ahmet Güngör, kentte 499 Iraklı Afgan ile 12 Suriyeli'nin bulunduğunu söyledi. Suriyeli sayısında zaman zaman azalma veya yükselme olabildiğini belirten Güngör, yardıma muhtaç olanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gerekli yardımların yapıldığını belirtti. Güngör, şöyle konuştu:
"Okumak için gelen de var, kaçak olarak gelenler de var. Bunlar emniyet tarafından kayıt altına alınıyor. Bazılarının dilencilik yaptığını ben de gördüm. Bununla ilgili emniyet ve zabıta gerekli tedbirleri alıyor ama zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşılıyor."
Mülteciler için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ünce 11 ilde toplanma merkezleri hazırlandığını belirten Güngör, "Bu merkezler bittiğinde yabancı uyruklu vatandaşlar buralara nakledilecekler" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)